ΑΕΚ με… καρύδια!
aekΜέταλλο μεγάλης ομάδας έβγαλε η ΑΕΚ! Με γκολ του Μπουονανότε κι ένα φάουλ-φαρμάκι του Μπαρμπόσα στο 90’ η «Ένωση» γύρισε το ματς στη Βέροια (2-1) και φώναξε ότι δεν επιτρέπει σε κανένα να την ξεγράφει Τον χαρακτήρα νικητή που περιμένει από ‘κείνη ο κόσμος της έβγαλε επιτέλους η ΑΕΚ!

Το παιχνίδι

Με απευθείας φάουλ του Μπαρμπόσα στο 90΄ η ΑΕΚ νίκησε 2-1 τη Βέροια στην Ημαθία, με την ολοκλήρωση της 5ης αγωνιστικής της Super League. Προηγήθηκαν οι γηπεδούχοι με τον Νέτο στο 32΄, ισοφάρισε ο Ντιέγκο Μπουονανότε στο 49΄ και ο Μπαρμπόσα που είχε μπει στο ματς στο 80΄, χάρισε στην ομάδα του τη νίκη στην εκπνοή.

Ο Δέλλας άφησε εκτός αποστολής τους Κολοβέτσιο, Ανάκογλου και στον πάγκο τον Σοϊλέδη, επιδιώκοντας προφανώς να «ξυπνήσει» τους παίκτες του μετά την πολύ κακή εμφάνιση και την ήττα από τον ΠΑΟΚ.

Ωστόσο, το rotation δεν έφερε αποτέλεσμα, αφού η ΑΕΚ παρέμεινε νωχελική στην επίθεση, ενώ η άμυνά της ήταν ασταθής και επιρρεπής στο λάθος. Το σύστημα με ταυτόχρονη παρουσία τριών δημιουργικών μέσων (Μάνταλο, Βάργκας, Μπουονανότε) δεν απέδωσε καρπούς και μοιραία η Ενωση βρέθηκε ξανά πίσω στο σκορ.

Στο 32΄ ο Μπουονανότε έχασε τη μπάλα στο κέντρο, ο Ναζλίδης έδωσε στον Νέτο κι αυτός αφού απέφυγε τον Τζανετόπουλο έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Μπαρόχα.

Εντελώς ακίνδυνοι οι φιλοξενούμενοι, ευτύχησαν να ισοφαρίσουν χωρίς ουσιαστικά να δημιουργήσουν ευκαιρία. Στο 49΄ από σέντρα του Σιμόες, η άμυνα της Βέροιας δεν αντέδρασε σωστά σε μια εύκολη φάση, η απομάκρυνση ήταν… ερασιτεχνική και η μπάλα στρώθηκε στον Μπουονανότε στο ύψος της περιοχής.

Με δυνατό δεξί σου ο Αργεντινός ισοφάρισε και πέτυχε το τρίτο του γκολ στο πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα, δημιουργία… μηδέν και ο Δέλλας αναγκάστηκε (πάλι πολύ αργά, όπως και στην Τούμπα) να δώσει ταχύτητα στην επίθεση, ρίχοντας στο ματς τον Πλατέλλα στο 65΄. Η εικόνα της ΑΕΚ δεν διαφοροποιήθηκε, ωστόσο στο 70΄ ο Βάργκας βρέθηκε σε θέση βολής μετά από «καραμπόλες», αλλά αστόχησε.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο προπονητής του «Δικέφαλου» αντικατέστησε τον Τζανετόπουλο με τον Μπαρμπόσα, πέρασε ως δεύτερο σέντερ μπακ τον Γιόχανσον και εφάρμοσε ένα εντελώς διαφορετικό και πρωτόγνωρο για την ΑΕΚ, σχηματισμό: 4-4-2 με κατά συνθήκη αμυντικό χαφ τον Βάργκας. Ο Πορτογάλος αποτέλεσε τη «χρυσή» αλλαγή του Δέλλα, καθώς με υποδειγματική εκτέλεση φάουλ στο 90΄ χάρισε στην ΑΕΚ την πρώτη εκτός έδρας νίκη στη φετινή σεζόν.

Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)

Κίτρινες: Σιόντης, Πούγγουρας, Ναζλίδης – Σιμόες, Βάργκας, Μπαρμπόσα, Μπαρόχα

ΒΕΡΟΙΑ (Γιώργος Γεωργιάδης):
Καντιμοίρης, Μαλόν, Μαραγκός, Πούγγουρας, Γιαννούλης, Βεργώνης, Σιόντης, Νέτο (87΄ Γεωργιάδης), Μερεμπασβίλι (77΄ Μαγέφσκι), Αμπντούν (71΄ Κόλα), Ναζλίδης

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας):
Μπαρόχα, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος (80΄ Μπαρμπόσα), Ντίντακ, Γιόχανσον, Σιμόες (65΄ Πλατέλλας), Μπουονανότε (75΄ Κρισάντους), Βάργκας, Μάνταλος, Αραβίδης

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 5 αγώνες)

1. Ολυμπιακός 15
2. Παναθηναϊκός 12
3. ΠΑΟΚ 10
. ΑΕΚ 10
5. Παναιτωλικός 7
. Αστέρας Τρίπολης 7
. ΠΑΣ Γιάννινα 7
. Πανιώνιος 7
9. Ατρόμητος 6
. Ξάνθη 6
. Λεβαδειακός 6
12. Βέροια 5
. Καλλονή 5
. Ηρακλής 5
15. Πανθρακικός 2
16. Πλατανιάς 1.

Δείτε όλα τα υπόλοιπα  αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.