foro-708_0

Να περιορίσει, να περικόψει ή ακόμα και να καταργήσει εντελώς εκατοντάδες απαλλαγές εξαιρέσεις από τη φορολογία σχεδιάζει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών με βάση το νέο φορολογικό που φέρνει το τρίτο μνημόνιο.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ΥΠΟΙΚ, οι απώλειες του κράτους από τις φοροαπαλλαγές αγγίζει τα 3,6 δισ. ευρώ, ποσό το οποίο είναι μεγαλύτερο κατά ένα δισ. από τα έσοδα που φέρνει ο ΕΝΦΙΑ. Έτσι σχεδιάζει να καταργήσει τις περίπου 700 φοροαπαλλαγές που ισχύουν σήμερα και να τις αντικαταστήσει με άλλες παροχές προς ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες και  ανθρώπους που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Οι φοροαπαλλαγές που μπαίνουν στο στόχαστρο είναι εκείνες που αφορούν τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους και πιο συγκεκριμένα εκείνες που σχετίζονται με ειδικούς φόρους κατανάλωσης, τέλη ταξινόμησης και τέλη κυκλοφορίας.

Αναμένεται να καταργηθούν οι απαλλαγές και οι εξαιρέσεις στα τεκμήρια διαβίωσης, τα αφορολόγητα όρια για μεταβιβάσεις ακινήτων, κληρονομιές, δωρεές και γονικές παροχές, ενώ όσον αφορά στις απαλλαγές για ιατρικές δαπάνες αυτές απλά σχεδιάζονται να μειωθούν στην περίπτωση που έχουν πληρωθεί με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.