Όλες και όλοι μαζί ενωμένοι το βράδυ της Κυριακής πάμε για τη Νίκη, πάμε τα Γρεβενά, τη Δεσκάτη και την Ελλάδα μας μπροστά!

 ellada mprosta final logo

Ήταν αναμενόμενο και προβλέψιμο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επέλεγε τις τελευταίες μέρες των εκλογών για να εξαπολύσει εκ νέου μία προσωπική επίθεση προς τον υπ. Βουλευτή Γρεβενών, Τιμολέοντα Κοψαχείλη μιας και

δεν πίστευαν στα μάτια τους το βράδυτων εκλογών της Κυριακής – 25ης Ιανουαρίου, ότι τα Γρεβενά ήταν η μοναδική εκλογική περιφέρεια που κράτησε τη Νέα Δημοκρατία στην πρώτη θέση. Και είναι βέβαιο πως ενοχλούνται πολύ περισσότερο, κατά το τελευταίο εξάμηνο, που, ενώ ήταν κυβέρνηση και δεν πρότειναν ούτε διεκδίκησαν τίποτα οι ίδιοι για τον Νομό μας, αφού θέτουν ως προϋπόθεση  – όπως λένε και στο τελευταίο δελτίο τύπου – τόσο τη βουλευτική έδρα, όσο και την κυβέρνηση, ο Τιμολέων Κοψαχείλης κατόρθωσε όχι μόνο να συνεχίσει το έργο του, αλλά να το αυξήσει και να προσθέσει νέα κατακτήσεις για τα Γρεβενά, χωρίς να είναι κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία.

Όπως μπορούν να δουν οι Γρεβενιώτισσες και οι Γρεβενιώτες αναλυτικά και στον ιστότοπο του υπ. Βουλευτή, στην ενότητα ‘’ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ’’ http://www.timoleonkopsahilis.gr/theseis, απαριθμούνται όλα όσα πέτυχε ο Τιμολέων Κοψαχείλης, τόσο επί ημερών κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, όσο και κατά τη διάρκεια αυτού του καταστροφικού 7 μήνου για την Πατρίδα, διότι, ακόμη και σε αυτή την τόσο δύσκολη συγκυρία, ο κ. Κοψαχείλης συνέχισε ακούραστος να δίνει μάχες, να καταθέτει διαρκώς προτάσεις, να προτείνει δράσεις και να διεκδικεί για τον Νομό μας και για την Ελλάδα, χωρίς να υπολογίζει το ποιός ήταν κυβέρνηση, αλλά βάζοντας πάνω απ’ όλα τα Γρεβενά, το συμφέρον του τόπου μας και το Εθνικό Συμφέρονhttp://www.timoleonkopsahilis.gr/κοινοβουλευτικό-έργο/videos/επιτροπές και http://www.timoleonkopsahilis.gr/κοινοβουλευτικό-έργο/videos/ολομέλεια, χωρίς αποκλεισμούς και διαιρέσεις, επικοινωνώντας καθημερινά τις δυνατότητες μας στη Βουλή και στην πρωτεύουσα, όσο και σε επαφές του με ξένους πρέσβεις και μέλη των ομάδων φιλίας του ελληνικού κοινοβουλίου με ξένες χώρες.

Επίσης, στην ενότητα της ιστοσελίδας του κ. Κοψαχείλη ‘’ΤΟΜΕΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ’’ http://www.timoleonkopsahilis.gr/κοινοβουλευτικό-έργο/τομέας-ερευνας-και-καινοτομίας, μπορούν όλοι να δουν το πρόγραμμα μας για την Έρευνα, την Τεχνολογική Ανάπτυξη και την Καινοτομία, το οποίο εκπόνησε ο ίδιος ως Τομεάρχης και τα μέλη του Τομέα και ενσωματώθηκε στο κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και στο οποίο αναφέρθηκε και εχθές, στην τελική προεκλογική συγκέντρωση στην Αθήνα, ο Πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Μεϊμαράκης στα πλαίσια των εξαγγελιών του για τη βιώσιμη ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα της εθνικής μας οικονομίας.

Ενδεικτικά, θα πρέπει να αναφέρουμε στον ΣΥΡΙΖΑ Γρεβενών, καθώς και σε όσους ενοχλούνται από τα όσα πρόσφερε η παράταξή μας και ο Βουλευτής μέσα σε αυτό το σύντομο και δύσκολο χρονικό διάστημα των 3 περίπου ετών ότι:

  • Καταφέραμε να διατηρήσουμε τις πιο σημαντικές υπηρεσίες και υποδομές στο Νομό, τη στιγμή, που σε άλλες περιφερειακές ενότητες έκλειναν, όπως στρατόπεδα Πανεπιστήμια, ΤΕΙ και διοικητικές δομές. Εμείς στα Γρεβενά προστατεύσαμε τις δομές μας και πήγαμε μπροστά, αφού από παράρτημα του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας αποκτήσαμε Σχολή, τη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας με έδρα τα Γρεβενά και δύο τμήματα σε Γρεβενά και Κοζάνη. Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων με τις δύο κατευθύνσεις και το ακαδημαϊκό του προσωπικό καθώς και με το μεταπτυχιακό, που θα λειτουργήσει καθιστά τον τόπο μας ένα σημαντικό κόμβο για την ανώτατη τεχνολογική εκπαίδευση στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και ευρύτερα στα Δυτικά Βαλκάνια. Σύντομα θα παραδοθούν στη μαθητική εστία κλίνες για τους φοιτητές μας, στη μαθητική εστία, για την οποία διατέθηκε περίπου 1,5 εκ. ευρώ και κατασκευάστηκε ένα λαμπρό οικοδόμημα, που δίνει τη δυνατότητα, πέρα από τη φοιτητική εστία, να φιλοξενήσει τη νέα Εφορεία Αρχαιοτήτων Γρεβενών.
  • Επαναλειτούργησε η ΕΠΑΣ Νοσηλευτικής και δημιουργήθηκαν νέες ειδικότητες στο ΙΕΚ Γρεβενών: Γενικής Νοσηλευτικής και Βοηθού Νοσηλευτικής.
  • Κατορθώσαμε και κρατήσαμε το Κέντρο Νεοσυλλέκτων, όταν σε άλλες περιοχές της Μακεδονίας και της χώρας, άλλα στρατόπεδα έκλειναν.
  • Εξασφαλίσαμε και χρηματοδοτήσαμε την αναβάθμιση των υποδομών του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου της Βασιλίτσας με πάνω από 500.000 ευρώ και 900.000 ευρώ πιστώθηκαν για το κτήριο της Σχολής Αστυφυλάκων.
  • Μεριμνήσαμε για την κοινωνική προστασία, αφού το Γενικό Νοσοκομείο εξοπλίστηκε με υπερσύγχρονο αξονικό τομογράφο, με ψηφιακό ακτινολογικό σύστημακαι ψηφιακό μαστογράφο. Επίσης στο νοσοκομείο Γρεβενών μεταφέρθηκε και η δομή ΠΕΔΥ και θα στεγαστεί και η σχολή νοσηλευτικής.
  • Ένα ακόμα μεγάλο βήμα για την κοινωνική προστασία ήταν και η ένταξη του Δήμου μας σε ένα πολύ σημαντικό μέτρο που έλαβε η κυβέρνησή μας για τους μη έχοντες συμπολίτες μας, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το οποίο ήταν ένα ουσιαστικό και πραγματικό μέτρο κοινωνικής αλληλεγγύης, το οποίο κατήργησε ο ΣΥΡΙΖΑ.
  • Αναδείξαμε τον πολιτισμικό και φυσικό μας πλούτο με το μεγάλο έργο του Γεωπάρκου του Όρλιακα, το οποίο πέρασε προ ημερών από αξιολόγηση και σύντομα αναμένεται να ενταχθεί στο διεθνές δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO, ανοίγοντας το πεδίο του βιώσιμου τουρισμού για την περιφερειακή οικονομία μας. Οι ανασκαφές στο Καστρί, στην υψηλότερη ακρόπολη του μακεδονικού βασιλείου συνεχίζονται και σύντομα θα εκτεθούν τα ευρήματα στο δημοτικο σχολείο Πολυνερίου.
  • Επικεντρωθήκαμε στη βιώσιμη ανάπτυξη και σχεδιάσαμε τον Νόμο για τα κτηνοτροφικά πάρκα, δημιουργώντας νέες προοπτικές για τα Γρεβενά και τη Δεσκάτη. Ανοίξαμε το δρόμο νέων καλλιεργειών, πιστεύοντας ότι οι νέες καλλιέργειες αποτελούν προοπτική για τον πρωτογενή τομέα, έμπρακτα και ουσιαστικά, μαζί με το Τεχνολογικό μας Ίδρυμα καταφέραμε να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί ένας μεγάλος πυρήνας από αρωματικά φυτά και βότανα και ευελπιστούμε ότι θα λειτουργήσει του χρόνου και αποστακτήριο στα Γρεβενά για όλη τη Δυτική Μακεδονία.
  • Ανταποκριθήκαμε στην εκδήλωση ενδιαφέροντος για την ανάπτυξη του ορυκτού πλούτου των Γρεβενών και συγκεκριμένα για το Χρώμιο, που έμπρακτα πλέον έχουμε ενδιαφέρον, τόσο από ξένες, όσο και από ελληνικές εταιρείες για την εκμετάλλευσή του. Με νομοθετική πρωτοβουλία ρυθμίστηκε το τέλος ανενεργούς μεταλλευτικής δραστηριότητας, κάτι το οποίο θα αποτρέψει στο μέλλον, να συνεχίσουν οι δραστηριότητες αυτές να παραμένουν ανενεργές και να ζητούνται παράλογες αμοιβές για να μεταβιβαστούν τα δικαιώματα που είχαν αποκτήσει.
  • Οργανώθηκαν πρωτοβουλίες ανάδειξης των δυνατοτήτων του τόπου μας στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό για την προβολή των προϊόντων μας
  • Και τέλος μέσα σε αυτό το 7μηνο υπήρξαν δύο σημαντικές εξελίξειςσε στρατηγικά έργα για τον τόπο μας: Ο Ε65 στην τροποποιητική μελέτη της Οδός Κεντρικής Ελλάδος ΑΕ, που υπεβλήθη στο υπουργείο Υποδομών, συνδέει τον νέο οδικό άξονα με την ΕΓΝΑΤΙΑ στο ύψος του Κηπουρειού, ενώ στο πρόγραμμα ευρυζωνικότητας του υπουργείου υποδομών, μεταφορών και δικτύων για τις «Λευκές Αγροτικές Περιοχές», τα Γρεβενά εντάχθηκαν στην κατηγορία-προτεραιότητα LOT-1 με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 1ο 6μηνο του 2016.

 

Επιπλέον ο Βουλευτής του Νομού μας διεκδίκησε και πρότεινε:

  • Σχέδια για την ανάπτυξη του Πρωτογενή Τομέα με ολοκληρωμένες προτάσεις για τη γεωργοκτηνοτροφία και την αγροτική επιχειρηματικότητα καθώς και τον εφοδιασμό των Ενόπλων Δυνάμεων και των στρατιωτικών πρατηρίων με προϊόντα των Γρεβενών
  • Την αύξηση ισχύος του υποσταθμού ΔΕΗ από 50 σε 100 MVA την επιτάχυνση του γεωφράγματος της Παναγιάς στη Δεσκάτη, την πρόσθετη μοριοδότηση για τους Γρεβενιώτες στα 8μηνα καθώς και την εφαρμογή του προγράμματος της ψηφιακής αλληλεγγύης
  • Την αποκατάσταση και συντήρηση πέτρινων γεφυριών και σύγχρονων υποδομών με τη συνδρομή του ΔΠΘ και με πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας
  • Την προτεραιότητα του Νομού μας στα έργα οδοποιίας των νέων «ΜΟΜΑ» – «ΔΙΔΕΡΓΩΝ»
  • Την επανάχρηση του Παλαιού Νοσοκομείου Γρεβενών
  • Την αξιοποίηση του κτηρίου της ΔΕΥΑΓ για την εγκατάσταση των οικονομικών υπηρεσιών
  • Την Ημέρα Θεοδώρου Θεοδωρίδη για τα Γρεβενά και σεμινάρια περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στα σχολεία του Νομού μας
  • Την αποκατάσταση της δικαιοδοσίας του δασαρχείου Γρεβενών στις περιοχές Καλλιθέας και Σακελλαρίδη Γεωργίτσης, καθώς και το δάσος Ανήλιο Καλλιθέας
  • Την ανάπλαση του χώρου του Μνημείου της Αννίτσας
  • Την Παλιννόστηση του Κώδικα της Ζάβορδας (αρ. 201) και την δημιουργία Διορθόδοξου Ερευνητικού κέντρου εντός της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

Ως προς την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του Νομού μας και τη συμμετοχή μας στην Εθνική Πολιτική, ο Τιμολέων Κοψαχείλης κατέθεσε στη Βουλή:

  • 3 προτάσεις για την Εθνική Οικονομία με τη λήψη ισοδύναμων μέτρων για την προστασία των παραγωγικών δυνάμεων:«Το Εθνικό Ομόλογο για την Ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, του τουρισμού και του πολιτισμού», «το Σχέδιο Αξιοποίησης των 40000 Σχολαζουσών Κληρονομιών» και την «εργαλειοποίηση» της Γ.Γ. Δημόσιας Περιουσίας
  • Για την Αγροτική Ανάπτυξη:«Το νέο λειτουργικό πρότυπο για τη βιώσιμη ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα»
  • Για την Έρευνα, την Τεχνολογική Ανάπτυξη και την Καινοτομία:Την επιστροφή της ΓΓΕΤ στο υπουργείο Ανάπτυξης και την Έρευνα και την Καινοτομία σε όλο το φάσμα των δημοσίων πολιτικών:
  • Για την Δημόσια Εκπαίδευση και το Περιβάλλον: Πρόταση στους υπουργούς Παιδείας και Περιβάλλοντος για την δημιουργική επανάχρηση όσων βιβλίων και άλλων υλικών μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν πέραν του ενός έτους με την παράλληλη εξοικονόμηση και επανεπένδυση των δαπανών τους σε ερευνητικά περιβαλλοντικά προγράμματα
  • Για τη στήριξη της Ελληνικής Οικογένειας και καταπολέμηση του δημογραφικού προβλήματος:Χάραξη υπερκομματικής – εθνικής στρατηγικής για την πολύτεκνη και τρίτεκνη οικογένεια.Διόρθωση του νομικούπλαισίου που έφερε η απελθούσα κυβέρνηση σε σχέση με τη μη επαρκή μοριοδότηση των τέκνων στις μετεγγραφές στα Ανώτατα και Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και παράλληλα, στην παροχή εισοδηματικών ενισχύσεων προς τις οικογένειες και τους νέους γονείς..
  • Για την Ομογένεια:
  • Ενεργοποίηση της Ελληνικής Διασποράς στην αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας
  • Σχέδιο για την ενδυνάμωση της εθνικής αυτοσυνειδησίας των Ομογενών – «Εθνικό Πρόγραμμα Επανένωσης»
  • Kοινοβουλευτικός Έλεγχος:
  • Ο κ. Κοψαχείλης μαζί με τους υπόλοιπους Βουλευτές του κόμματός μας κατέθεσαν σειρά από ερωτήσεις που ανέδειξαν πολλαπλά ζητήματα, λαθών καθυστερήσεων και παραλείψεων της κυβέρνησης καθώς και φαινόμενα όπου επιδείχθηκε έλλειψη ήθους και που αναφυήθηκαν ενδείξεις διαφθοράς στελεχών της κυβέρνησης, για αυτό και απευθύνθηκαν επανειλημμένως προς τον Πρωθυπουργό, δίχως ωστόσο να ληφθούν απαντήσεις
  • Με τον Τομεάρχη Παιδείας της ΝΔ Θ. Φορτσάκη κατέθεσαν ερωτήσεις για την επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση και ζήτησαν εξηγήσεις για την αφαίρεση της Γενοκτονίας των Ποντίων από τα σχολικά βιβλία
  • Υπήρξε ιδιαίτερη κινητοποίηση για την οικονομική κατάσταση της Βορείου Ελλάδος και κάλεσε κατ’ επανάληψη τους αρμόδιους υπουργούς σε κοινοβουλευτικό έλεγχο με στόχο τη λήψη μέτρων αναθέρμανσης της Βιομηχανίας και της Οικονομίας καθώς και για την προστασία του παραγωγικού ιστού μας έπειτα από την καταστροφική απόφαση της κυβέρνησης για την επιβολή capitalcontrols.

Εάν μετά από τα παραπάνω, ο ΣΥΡΙΖΑ Γρεβενών, είτε οποιοσδήποτε άλλος ασχολείται προσωπικά με τον Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και εκ νέου υποψήφιο, χαρακτηρίζοντάς τον ως αδρανή και κάνοντας λόγο για απουσία του από τα τοπικά δρώμενα και τις ανάγκες των Γρεβενών, είναι γιατί κανείς δεν θα μπορούσε να πετύχει τόσα, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και γιατί βάζουν πρώτα την κοινοβουλευτική έδρα και τους κυβερνητικούς μηχανισμούς και δευτερευόντως τον τόπο μας και τους ανθρώπους του, από τους οποίους προσπαθούν να αποσπάσουν την ψήφο τους με ιδεοληψίες τεχνάσματα και φαντασιώσεις, σαν να μην έγινε τίποτα αυτούς τους 7 μήνες, ξεχνώντας την καταστροφή που έφεραν στον τόπο και εμμένοντας σε παρωχημένα ιδεολογικά συνθήματα του παρελθόντος,, μιας και έγιναν νεομνημονιακοί και θέλουν να κοροϊδέψουν τον εαυτό τους.

Όλες οι Γρεβενιώτισσες και όλοι οι Γρεβενιώτες η ΝΟΔΕ Γρεβενών, ο Τιμολέων Κοψαχείλης μαζί με τους νέους και άξιους υποψηφίους μας Λάμπρο Χατζηζήση και Λευτέρη Καραϊορδανίδη  προχωράμε ενωμένοι μπροστά με μόνο γνώμονα το εθνικό συμφέρον στη Νίκη της 20ης Σεπτεμβρίου, για να πάμε τα Γρεβενά, τη Δεσκάτη και την Ελλάδα μας ΜΠΡΟΣΤΑ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.