Τώρα με το ΚΚΕ
Υπάρχει λύση για τη νεολαία στο δρόμο της ανατροπής

KNEΌλοι εµείς, οι νέοι, οι νέες, που δουλεύουµε για 300 και 400 ευρώ, που στεκόµαστε στις ουρές της ανεργίας, που οι οικογένειές µας

πληρώνουν έναν σκασµό λεφτά για να µορφωθούµε και να σπουδάσουµε, δεν τσιµπάµε ξανά σε ψεύτικα διλήµµατα.

Δυναµώνουµε το ΚΚΕ. Τη δική µας φωνή και δύναµη.

Μετά τις εκλογές όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει θα εφαρµόσει το 3ο µνηµόνιο, που ψήφισαν όλοι µαζί ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ,  ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάµι. Ζητάνε την ψήφο µας σήµερα για να µας κουνάνε το δάχτυλο αύριο, ότι αυτή η πολιτική έχει και τη στήριξή µας.

Γι’ αυτό δεν επιλέγουµε το «ποιος» θα εφαρµόσει τα αντιλαϊκά µέτρα.

Δυναµώνουµε το ΚΚΕ για να δυναµώσει η αντίσταση στην αντιλαϊκή πολιτική. Για να ανοίξει ο δρόµος της αµφισβήτησης και της ανατροπής του σάπιου συστήµατος.

Για σκέψου:

–          Την ίδια στιγµή που η φτώχεια αυξάνεται, τα ράφια των σούπερ µάρκετ είναι γεµάτα τρόφιµα και είδη λαϊκής κατανάλωσης.

–          Την ίδια ώρα που υπάρχουν πάνω 20.000 κενά σε σχολεία, χιλιάδες νέοι εκπαιδευτικοί είναι άνεργοι.

–          Την ώρα που η επιστήµη και η τεχνολογία έχουν φτάσει σε πρωτόγνωρα επίπεδα ανάπτυξης και µπορούν να λύσουν µεγάλα προβλήµατα, οι ασθενείς στερούνται φάρµακα, περίθαλψη, ιατρικές εξετάσεις και επεµβάσεις γιατί είναι πανάκριβα.

Αυτές είναι ορισµένες από τις συνέπειες του καπιταλιστικού δρόµου ανάπτυξης.

Μια χούφτα επιχειρηµατικοί όµιλοι έχουν στα χέρια τους τα µέσα παραγωγής και καρπώνονται τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόµενοι. Έχουν στα χέρια τους την πραγµατική εξουσία.

Εµείς µοιραζόµαστε την ανασφάλεια για το µέλλον και οι εκµεταλλευτές έχουν εξασφαλισµένη, άνετη ζωή γι’ αυτούς και τα δισέγγονά τους.

Αυτούς υπηρετεί το σάπιο σύστηµα. Αυτοί ευθύνονται για τη λαϊκή χρεοκοπία. Δικιά τους είναι η ΕΕ. Δικό τους εργαλείο είναι οι κυβερνήσεις. Για να προστατευτούν τα κέρδη τους ψηφίστηκαν και τα µνηµόνια.

Αυτό το σύστηµα υπηρέτησε και ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση. Αυτοπαρουσιάζεται σαν το «νέο», αλλά έκανε ό,τι και οι «παλιοί»:

–          Εκµεταλλεύτηκε τον πόθο της νεολαίας να απαλλαγεί από τα µνηµόνια και έφερε νέο µνηµόνιο.

–          Πούλησε το ψέµα ότι θα βελτιωθεί η ζωή της νεολαίας χωρίς να θιχτούν στο ελάχιστο οι µεγάλοι ένοχοι: Οι εκµεταλλευτές και το σύστηµά τους, οι δεσµεύσεις σε ΕΕ και ΝΑΤΟ.

«Αριστερό» άλλοθι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν και οι υπουργοί και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έφτιαξαν τη λεγόµενη «Λαϊκή Ενότητα», το ΣΥΡΙΖΑ 2. Στήριζαν µέχρι την τελευταία στιγµή την κυβέρνηση που έφερε το 3ο µνηµόνιο και αποχώρησαν όταν προκηρύχτηκαν οι εκλογές. Τώρα ξαναλένε τις ίδιες απάτες που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ, πασπαλισµένες µε τα περί «εθνικού νοµίσµατος», µε τα κλειδιά της οικονοµίας και της εξουσίας να παραµένουν στα χέρια των επιχειρηµατικών οµίλων.

Καπιταλιστικές χώρες µε εθνικό νόµισµα υπάρχουν όπως η Βουλγαρία, η Ρουµανία κ.ά. Και εκεί η νεολαία ζει τα ίδια προβλήµατα: Μόρφωση – εµπόρευµα, µισθοί πείνας, ανεργία.

Για σκέψου:

–          Το Γενάρη έλεγαν ότι «αντισυστηµικό» ήταν να ψηφιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ για να φύγουν «οι άλλοι». Τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ µαζί µε «τους άλλους» ψήφισε το 3ο µνηµόνιο.

–          Στο δηµοψήφισµα παρουσίασαν ότι αντισυστηµική ψήφος είναι το «ΟΧΙ». Οι ίδιοι το µετέτρεψαν απευθείας σε ΝΑΙ.

–          Μέχρι και τη ναζιστική ΧΑ πρόβαλαν σαν επιλογή «για να δείρει τους κλέφτες». Τελικά αυτό που έκανε ήταν να κυνηγάει µετανάστες και εργάτες. Να δολοφονήσει τον Παύλο. Μέσα στη βουλή ήταν «κοτούλες». Κατέθεσαν πλήθος ερωτήσεων υπέρ συµφερόντων εφοπλιστών και εργολάβων. Την ίδια στιγµή ανοίγουν δουλεµπορικά γραφεία και «πουλάνε» Έλληνες ανέργους σε βιοµήχανους µε 18 ευρώ µεροκάµατο…

–          Πιο παλιά «συµβούλευαν» τους νέους να «πάνε παραλία» αντί να ψηφίσουν. Τελικά όσοι «συµβούλευαν», ψήφιζαν και έβγαζαν κυβερνήσεις που εφάρµοζαν αντιλαϊκή πολιτική.

–          Τώρα παρουσιάζουν σαν «ψήφο διαµαρτυρίας», την «παρακµιακή» ψήφο σε γραφικούς τύπους.

Όλα τα άλλα κόµµατα προσπαθούν να κρατήσουν τους νέους εγκλωβισµένους στα αδιέξοδα του συστήµατος της εκµετάλλευσης και της ανεργίας.

Όλα τα άλλα κόµµατα υπερασπίζονται την καπιταλιστική ιδιοκτησία κι εξουσία. Γι’ αυτό στις θέσεις τους δε θα βρει κανείς τις λύσεις στα προβλήµατά που ζούµε.

Μας θέλουν στο ίδιο έργο θεατές, πιόνια στους σχεδιασµούς τους.

Για τη ζωή και το µέλλον που µας αξίζει!

Μπορούµε να είµαστε πρωταγωνιστές, µε το δικό µας σχέδιο µάχης. Μπορούµε να ζήσουµε µε σύγχρονα δικαιώµατα. Αυτό είναι το πραγµατικά καινούριο σήµερα!

Το ΚΚΕ έχει οργάνωση, σχέδιο και πρόγραµµα που οδηγεί σε έναν πραγµατικά διαφορετικό, ανώτερο τύπο οργάνωσης της οικονοµίας και της κοινωνίας. Βασισµένο στις σύγχρονες δυνατότητες της παραγωγής, της επιστήµης, της τεχνολογίας, της ανθρώπινης εργασίας.

Το σύγχρονο σήµερα είναι:

–          Να πάρει ο εργαζόµενος λαός τα κλειδιά της οικονοµίας και της εξουσίας στα χέρια του.

–          Να ικανοποιούνται οι σύγχρονες ανάγκες µας και όχι τα κέρδη των λίγων.

–          Να κοινωνικοποιηθεί ο πλούτος, να αξιοποιηθούν οι µεγάλες παραγωγικές δυνατότητες που έχουµε και σήµερα στραγγαλίζονται.

–          Να σπάσουµε τα δεσµά της ΕΕ, να διαγραφεί µονοµερώς όλο το χρέος.

–          Να έχουµε σύγχρονα δικαιώµατα στη µόρφωση, τη δουλειά, τη ζωή.

Ο στόχος για την εργατική-λαϊκή εξουσία µπορεί να δώσει αποτελεσµατική δυναµική στους αγώνες µας σήµερα για να «πιάνουµε από το λαιµό» το σύστηµα και τις κυβερνήσεις του.

Η αγανάκτηση να γίνει δύναµη ανατροπής

Δυναµώνουµε το ΚΚΕ γιατί αποκαλύπτει και παλεύει ενάντια στον ένοχο για όσα ζούµε σήµερα: το καπιταλιστικό σύστηµα.

Δυναµώνουµε το ΚΚΕ γιατί είναι εγγύηση. Δε δέχεται να κάτσει στο σβέρκο του λαού, να γίνει το αγωνιστικό άλλοθι σε κυβέρνηση εντός των τειχών της ΕΕ και του σάπιου συστήµατος.

Το ΚΚΕ εκφράζει το γνήσιο ΟΧΙ στα µνηµόνια και τα αντιλαϊκά µέτρα προτείνοντας και παλεύοντας για έναν άλλο δρόµο ανάπτυξης χωρίς κρίσεις και ανεργία. Είναι η δύναµη της αλήθειας, της ελπίδας και της ανατροπής.

Τώρα Mε το ΚΚΕ!

Να απογοητεύσουµε το σύστηµα και τα κόµµατα που το υπερασπίζονται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.