tsipras4-630x361Λίγες ημέρες πριν από την προσέλευση των ψηφοφόρων στις κάλπες, τα γκάλοπ δείχνουν ολοκάθαρα πως φαντάζει δύσκολη οποιαδήποτε πρόβλεψη.

Ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με την επιθυμία του Τσίπρα να λάβει νέα λαϊκή εντολή.

Όπως αναφέρει το CNBC, είναι πολύ πιθανό οι ψηφοφόροι, αυτή τη φορά, να γυρίσουν την πλάτη τους στον πρώην πρωθυπουργό και να του δώσουν την ίδια απάντηση που έδωσαν και στο πρόσφατο δημοψήφισμα (σ.σ.: «Όχι»). Ειδικά μετά την υποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα έναντι των δανειστών που οδηγεί σε νέες δραστικές μειώσεις, εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις και σκληρούς οικονομικούς στόχους που θα κάνουν τη ζωή των Ελλήνων πολύ δύσκολη.

Κατά το άρθρο, η κίνηση του Τσίπρα να οδηγήσει τα πράγματα σε νέες εκλογές, μοιάζει να είναι παρακινδυνευμένη. Πολλοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ νιώθουν απογοητευμένοι και προδομένοι από τον πρώην πρωθυπουργό, καθώς τους έφερε ένα νέο Μνημόνιο ύψους 86 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ειδικά οι νέοι άνθρωποι που ήθελαν από την προηγούμενη κυβέρνηση να προχωρήσει σε σκληρές διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, τώρα αναμένεται να πάρουν την εκδίκησή τους. Ο θυμός αυξάνεται συνεχώς από τη στιγμή που η Ελλάδα βρέθηκε σε δεινότερη θέση από εκεί που βρισκόταν τον περασμένο Ιανουάριο. Έτσι, οι άνθρωποι που βγήκαν στους δρόμους κατά της λιτότητας και στη συνέχεια ψήφισαν «Όχι» στο δημοψήφισμα, τώρα μπορούν να στραφούν κατά του Τσίπρα.

Το άρθρο στρέφει το βλέμμα του στο εσωτερικό της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ που δέχθηκε ισχυρό πλήγμα ότι ένα μεγάλο μέρος αποχώρησε κάνοντας λόγο για «χρεοκοπία του κόμματος». Σημειώνει πως η επίσημη σελίδα της Νεολαίας στο Facebook συνεχίζει να είναι ενεργή και αρκετά μέλη γράφουν για τους λόγους που η προηγούμενη κυβέρνηση επέλεξε να προχωρήσει σε συμφωνία με τους δανειστές. Κάποιοι κάνουν λόγο για μοναδική δυνατότητα που είχε ο Τσίπρας για να σώσει τη χώρα, ενώ άλλοι έχουν μια πιο πραγματιστική αντιμετώπιση. Θεωρούν ότι το δίλημμα που είχε μπροστά του ο πρώην πρωθυπουργός ήταν: συμφωνία ή οικονομικό και πολιτικό άγνωστο.

Παρά το γεγονός ότι κάποιοι νέοι ψηφοφόροι εξακολουθούν να βλέπουν τον Τσίπρα ως τον εκπρόσωπο μιας εναλλακτικής, αριστερής εκδοχής έναντι του παλαιού κατεστημένου, συνολικά τα γκάλοπ δείχνουν πως τα δύο μεγάλα κόμματα πηγαίνουν στήθος με στήθος. Οι αναποφάσιστοι είναι πάρα πολλοί, ενώ κανένα κόμμα δεν πρόκειται να λάβει την αυτοδυναμία. Επιπλέον, ουδείς διαγράφει τις πιθανότητες που έχει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ τείνει το χέρι προς τον ΣΥΡΙΖΑ για μια μεγάλη κυβερνητική συνεργασία, αλλά δεν κάνει το ίδιο και με τον Αλέξη Τσίπρα.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.