Δείτε όλα τα αποτελέσματα
mpagern - μπαγερνΟ Ολυμπιακός προσπάθησε να «κλέψει» ένα θετικό αποτέλεσμα από τη Μπάγερν στην πρεμιέρα του στο Champions League, κρατώντας παθητικό ρόλο (χάρισε κυριολεκτικά την κατοχή μπάλας), ενώ οι Γερμανοί είχαν 2-3 κλασικές ευκαιρίες σε όλο το ματς και τελικά ευτύχισαν να προηγηθούν από ένα τυχερό γκολ (53′ Μίλερ).

Και ενώ ο Σαλίνο σπατάλησε τις όποιες πιθανότητες ισοφάρισης, ο Γκέτσε στο 89′ έκανε το 0-2 και στο 92′ ο Κομάν κέρδισε πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Μίλερ για το τελικό 0-3. Οι ερυθρόλευκοι απογοήτευσαν κυρίως μεσοεπιθετικά, ενώ η νίκη της Ντιναμό Ζάγκρεμπ επί της Αρσεναλ στο άλλο ματς του ομίλου κάθε άλλο παρά βολεύει τους Πειραιώτες.

Ο Μάρκο Σίλβα παρέταξε την ομάδα του με τον Ρομπέρτο κάτω από την εστία, τους Σιόβα και Ντα Κόστα στο κέντρο της άμυνας, τους Ομάρ και Μαζουάκου στα άκρα, τους Καμπιάσο, Κασάμι και Σαλίνο στη μεσαία γραμμή, τους Ντομίνγκες και Πάρντο ακριβώς μπροστά και τον Ιντέγε στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Ολυμπιακός απείλησε με καλές προϋποθέσεις τους Γερμανούς στο 19ο λεπτό. Ο Πάρντο επιχείρησε τη σέντρα από τα πλάγια με παραλήπτη τον Ιντέγε. Ο Νιγηριανός βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος του πέναλτι, όμως η κεφαλιά που επιχείρησε ήταν αδύναμη με αποτέλεσμα να μην απειληθεί ο Νόιερ.

Ο Καρμπάγιο το τρίλεπτο 22′-24′ (στο διάστημα αυτό έδειξε κίτρινες κάρτες για διαμαρτυρία σε Καμπιάσο και Ελαμπντελαουί) κατάφερε με τα σφυρίγματά του να χαλάσει την ημερία στο παιχνίδι των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να απειληθεί άμεσα να δεχθεί σε δύο περιπτώσεις. Στο 26′ ο Λεβαντόφσκι έκανε την κεφαλιά, όμως ο Ιντέγε σαν απο μηχανής θεός και αφού προηγουμένως ο Ρομπέρτο είχε εξουδετερωθεί από λάθος υπολογισμό, έδιωξε την μπάλα πάνω στη γραμμή κρατώντας το μηδέν για τους ερυθρόλευκους. Στην εξέλιξη της φάσης και συγκεκριμένα στο 27ο λεπτό, ο Αλόνσο σούταρε από μακριά, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του Ρομπέρτο.

Η Μπάγερν μετά τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου βρήκε διαδρόμους στην άμυνα του Ολυμπιακού (η κατοχή της μπάλας 72 έναντι 28% ) και κάλλιστα θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ στο 34′. Ο Λεβαντόφσκι έκανε το σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, όμως ο Ρομπέρτο έδειξε τη μεγάλη του κλάση και με τα πόδια κατάφερε να διώξει, σώζωντας την ομάδα του από βέβαιο κίνδυνο. Στο 36` το μακρινό σουτ του Μπερνάτ πέρασε πάνω από την εστία του Ρομπέρτο, ενώ στο 43′ νέο μακρινό σουτ του Τσάμπι Αλόνσο πέρασε έξω από το αριστερό δοκάρι του γκολκίπερ του Ολυμπιακού. Κάπως έτσι τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, με τον Ισπανό διαιτητή Καρμπάγιο να κλέβει σε πολλές περιπτώσεις την παράσταση.

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, ο Ολυμπιακός στάθηκε αξιόλογα στα πρώτα 30 λεπτά, με τους Γερμανούς να δημιουργούν όμως τις κλασσικές ευκαιρίες για να βρεθούν μπροστά στο σκορ. Ο Ντομίνγκες έμοιαζε ασταμάτητος και χειροκροτήθηκε πολλές φορές για τις εμπνεύσεις του, ενώ ο Ρομπέρτο εκτός από τη φάση του 26′, ήταν εξαιρετικός. Όσον αφορά στον Ιντέγε, ο οποίος να θυμίσουμε ότι είχε ξεκινήσει βασικός και απέναντι στον Πλατανιά, κυνηγούσε τις όποιες φάσεις έγιναν μπροστά από την εστία της Μπάγερν, ωστόσο έδειχνε πως ψάχνει ακόμη τα… πατήματά του!

Με μακρινό σουτ από γερμανικά πόδια ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο. Ο Βιντάλ στο 47′ προσπάθησε απειλήσει από μακριά, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του Ολυμπιακού.

Ένα από τα ομορφότερα και ασφαλώς πιο τυχερά γκολ της πρεμιέρας στο Champions League έφερε την υπογραφή του Τόμας Μίλερ. Στο 52ο λεπτό, ο 26χρονος επιθετικός, προσπάθησε από τα πλάγια να βγάλει την σέντρα για τον Λεβαντόφσκι, με την μπάλα να διαγράφει ψιλοκρεμαστή τροχιά και να καταλήγει αναπάντεχα στη δεξιά πλευρά της «ερυθρόλευκης» εστίας (0-1). Άτυχη στιγμή για τον Ρομπέρτο, ο οποίος βρισκόταν δύο βήματα μπροστά από την κανονική του θέση, προφανώς περιμένοντας να επιχειρήσει έξοδο στη μακρινή σέντρα του Μίλερ.

Το γκολ της Μπάγερν αφύπνισε τους παίκτες του Μάρκο Σίλβα. Στο 53′ ο Σαλίνο πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή, ωστόσο -αν και βρέθηκε ανενόχλητος- έκανε τραγικό σουτ στέλνοντας την μπάλα στην αγκαλιά του Νόιερ. Τρία λεπτά αργότερα ο Ιντέγιε επιχείρησε εξαιρετικό σουτ, αναγκάζοντας τον Νόιερ σε εντυπωσιακή εκτίναξη και απόκρουση της μπάλας σε κόρνερ.

Ο Μάρκο Σίλβα έριξε στον αγώνα τους Ερνάνι (στο 60′ στη θέση του Ντομίνγκες) και Φορτούνη (στο 65′ στη θέση του Καμπιάσο) θέλοντας να πιέσει για την ισοφάριση. Όσο όμως περνούσε η ώρα, η Μπάγερν άρχισε να κλείνει τα όποια κενά είχαν παρουσιαστεί στην άμυνά της και στο 67′ απείλησε και πάλι, όμως αυτή τη φορά ο Ρομπέρτο έδιωξε την μπάλα στο σουτ του Μίλερ.

Την ευκαιρία του αγώνα για λογαριασμό του Ολυμπιακού έχασε ο Σαλίνο στο 82ο λεπτό. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός μετά από εξαιρετικό 1-2, βρέθηκε μόνος του στο ύψος της μικρής περιοχής όμως το δυνατό σουτ δεν ήταν καλό με αποτέλεσμα να καταλήξει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Νόιερ.

Η ανωτερότητα της Μπάγερν στα καίρια σημεία του αγώνα, επισφραγίστηκε με ακόμη γκολ. Στο 88ο λεπτό ο Γκέτσε με έξυπνο πλασέ από το ύψος του πέναλτι παραβίασε για δεύτερη φορά την εστία του Ρομπέρτο (0-2), ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα ο Μίλερ ευστόχησε από τα 11 βήματα στο «καθαρό» πέναλτι που κέρδισε ο Κομάν από τον Μαζουακού (0-3). Αυτή ήταν η 12η νίκη, σε ισάριθμους μάλιστα αγώνες για την Μπάγερν Μονάχου στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Champions League.


Διαιτητής: Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο (Ισπανία) Κίτρινες κάρτες: Κασάμι (4′), Καμπιάσο (22′), Ελαμπντελαουί (24′) – Μίλερ (45′), Κίμιχ (86′).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σίλβα): Ρομπέρτο, Ντα Κόστα, Ντομίνγκες (60′ Ερνάνι), Κασάμι, Ελαμπντελαουί, Μαζουακού, Σιόβας, Σαλίνο, Καμπιάσο (65′ Φορτούνης), Πάρντο (81′ Σεμπά), Ιντέγε.

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Γκουαρντιόλα): Νόιερ, Τιάγκο, Λεβαντόφσκι (59′ Κομάν), Μπόατενγκ, Μπερνάτ, Λαμ, Αλαμπα, Ντάγκλας Κόστα, Τσάμπι Αλόνσο (76′ Κίμιχ), Βιντάλ (78′ Γκέτσε), Μίλερ.

(*) Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν στην κερκίδα των οπαδών της Μπάγερν σχεδόν 1.5 ώρα πριν την έναρξη του αγώνα. Οι οπαδοί των Βαυαρών προσπάθησαν να σπάσουν κομμάτι του πλέξιγκλας που χωρίζει τους οπαδούς των δύο ομάδων, όμως με την παρέμβαση της αστυνομίας τα επεισόδια έλαβαν γρήγορα τελος.

(*) Ο Ρομπέρτο και οι υπόλοιποι γκολκίπερ του Ολυμπιακού ήταν αυτοί που πάτησαν πρώτοι το πόδι τους στο χορτάρι του «Γ. Καραϊσκάκης» σχεδόν μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα. Λίγο αργότερα, υπό από τις έντονες αποδοκιμασίες των οπαδών του Ολυμπιακού, την εμφάνισή τους έκαναν και οι τερματοφύλακες της Μπάγερν.

(*) Τα δύο «πέταλα» ήταν ασφυκτικά γεμάτα περίπου μία ώρα πριν την έναρξη της αναμέτρησης. Την ίδια ώρα, περιμετρικά του γηπέδου επικρατούσε το αδιαχώρητο, με πολλούς φίλους του Ολυμπιακού να ψάχνουν ακόμη και την τελευτία στιγμή εισιτήριο για να μπορέσουν να δουν από κοντά την αγαπημένη τους ομάδα.

5ος ΟΜΙΛΟΣ

1η αγωνιστική – Τετάρτη 16 Σεπτ. 2015
Λεβερκούζεν – ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 4-1
Ρόμα – Μπαρτσελόνα 1-1

2η αγωνιστική – Τρίτη 29 Σεπτ. 2015
Μπαρτσελόνα – Λεβερκούζεν
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ – Ρόμα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Λεβερκούζεν 1 0 0 4-1 3
Ρόμα 0 1 0 1-1 1
Μπαρτσελόνα 0 1 0 1-1 1
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 0 0 1 1-4 0

6ος ΟΜΙΛΟΣ

1η αγωνιστική – Τετάρτη 16 Σεπτ. 2015
Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Αρσεναλ 2-1
Ολυμπιακός – Μπάγερν 0-3

2η αγωνιστική – Τρίτη 29 Σεπτ. 2015
Μπάγερν – Ντιναμό Ζάγκρεμπ
Αρσεναλ – Ολυμπιακός

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Μπάγερν 1 0 0 3-0 3
Ντιναμό Ζάγκρεμπ 1 0 0 2-1 3
Αρσεναλ 0 0 1 1-2 0
Ολυμπιακός 0 0 1 0-3 0

7ος ΟΜΙΛΟΣ

1η αγωνιστική – Τετάρτη 16 Σεπτ. 2015
Ντιναμό Κιέβου – Πόρτο 2-2
Τσέλσι – Μακάμπι Τελ Αβίβ 4-0

2η αγωνιστική – Τρίτη 29 Σεπτ. 2015
Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ντιν. Κιέβου
Πόρτο – Τσέλσι

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Τσέλσι 1 0 0 4-0 3
Ντιναμό Κιέβου 0 1 0 2-2 1
Πόρτο 0 1 0 2-2 1
Μακάμπι Τελ Αβίβ 0 0 1 0-4 0

8ος ΟΜΙΛΟΣ

1η αγωνιστική – Τετάρτη 16 Σεπτ. 2015
Βαλένθια – Ζενίτ Αγ.Πετρ. 2-3
Γάνδη – Λιόν 1-1

2η αγωνιστική – Τρίτη 29 Σεπτ. 2015
Λιόν – Βαλένθια
Ζενίτ Αγ.Πετρ. – Γάνδη

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Ζενίτ Αγ.Πετρ. 1 0 0 3-2 3
Γάνδη 0 1 0 1-1 1
Λιόν 0 1 0 1-1 1
Βαλένθια 0 0 1 2-3 0

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.