ΣΧΟΛΕΙΑ - ΜΑΘΗΤΕΣ
Αγαπητά μας παιδιά, νέες και νέοι,

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς αποτελεί πάντοτε την αρχή μιας μεγάλης προσπάθειας

και μιας μακροχρόνιας πορείας, που στόχο έχει την εκπλήρωση των ονείρων και των προσδοκιών σας, προκειμένου να κατακτήσετε τις βάσεις για το μέλλον σας και να πάρετε τη ζωή σας στα χέρια σας.

Το ταξίδι των σχολικών χρόνων καλείται να είναι ένα από τα πιο παραγωγικά και γόνιμα στάδια της ζωής σας, κατά το οποίο θα αποκτήσετε γνώσεις, αναμνήσεις, εμπειρίες, φιλίες, οι οποίες θα σας συντροφεύσουν στο χρόνο και κατά τη διάρκεια της ζωής σας.

Το βασικό στοίχημα, ωστόσο, για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και για την Ελληνική Πολιτεία είναι να σας προσφέρει Παιδεία, η οποία μεταφράζεται στο να εμβαθύνουν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές σας στην ξεχωριστή προσωπικότητα καθενός και καθεμιάς και να σας προσφέρουν τη δυνατότητα και το έδαφος, να συνειδητοποιήσετε, να καλλιεργήσετε και να αναδείξετε τα προσόντα σας και τις ικανότητές, προκειμένου να σχεδιάσετε τη ζωή σας δημιουργικά και αποτελεσματικά, επιλέγοντας ελεύθερα μία σταδιοδρομία, που θα σας γεμίζει,κατά τα επόμενα βήματα σας, μετά το σχολείο.

Θέλω από βάθους καρδιάς να ευχηθώ σε όλες και σε όλους να έχετε μία καλή και δημιουργική χρονιά!

Στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς

Στους καθηγητές και στους δασκάλους του Νομού μας εύχομαι καλή δύναμη, υπομονή και έμπνευση διότι, στις δύσκολες συγκυρίες που διανύει η Πατρίδα μας, με τις ελλείψεις και τα κενά στα σχολεία, χρειάζεται πραγματική αγάπη και αφοσίωση στο λειτούργημα του παιδαγωγού, προκειμένου να διδαχθούν τα παιδιά μας ολοκληρωμένα, και, ευτυχώς, στα Γρεβενά έχουμε εξαίρετους εκπαιδευτικούς – παιδαγωγούς, που συμπαρίστανται και είναι δίπλα στους μαθητές και στις μαθήτριές μας.

Τέλος και πάνω απ’ όλα θέλω να ευχηθώ καλή χρονιά και καλή δύναμη στις οικογένειες, στους γονείς, που είναι στυλοβάτες των παιδιών σε κάθε βήμα και που αγωνίζονται στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, προκειμένου να τους προσφέρουν εφόδια και τις καλύτερες προϋποθέσεις, ώστε να έχουν ένα καλό και ασφαλές μέλλον.

Να γνωρίζετε ότι, προσωπικά και με όσες δυνατότητες μου προσφέρει η ιδιότητά μου, θαείμαι πάντοτε στο πλευρό σας.

Με τις θερμότερες ευχές,

 

Τιμολέων Κοψαχείλης

Υπ. Βουλευτής Γρεβενών

Τομεάρχης Έρευνας και Καινοτομίας της ΝΔ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.