gefyra - kina«Μέχρι να ανοιγοκλείσει κανείς τα μάτια του η γέφυρα είχε σωριαστεί», αυτή είναι μια σύντομη περιγραφή για την κατεδάφιση με εκρηκτικά μιας πέτρινης γέφυρας, ηλικίας σαράντα ετών, που κατεδαφίστηκε στην πόλη Zhangjiajie, στην Κίνα, στις 8 Σεπτεμβρίου.

Η γέφυρα Lishui είχε ύψος 180 μέτρα και χρησιμοποιήθηκε συνολικά ένας τόνος δυναμίτη για την κατεδάφισή της, που είχε διάρκεια μόνο τρία δευτερόλεπτα! Η παλαιά γέφυρα δεν μπορούσε πλέον να ανταποκριθεί στις ανάγκες της πόλης, που είναι μια πυκνοκατοικημένη εμπορική περιοχή, ένα γεγονός εξαιτίας του οποίου χρειάστηκε έναν μήνα προγραμματισμού για να γίνει μια ασφαλής κατεδάφιση.

Μέχρι το 2017 μια νέα γέφυρα, με κόστος 93 εκατομμύρια γιουάν, θα έχει κατασκευαστεί στην περιοχή για να εξυπηρετεί την μεγάλη κίνηση και επισκεψιμότητα που χαρακτηρίζει την πόλη. Στην Κίνα η γέφυρα Lishui εθεωρείτο ένας σημαντικός κρίκος που συνέδεε τις δύο πλευρές του ομώνυμου ποταμού, στον οποίο έπεσαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα τα συντρίμμια της παλαιάς γέφυρας.

protothema

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.