87e871061391962554e29eb475b77cf0_XL.jpg,qt=-62169984000.pagespeed.ce.8wKnrYAitn

Στα 250 εκατ. είναι οι άνθρωποι που αν και ζουν στις πλουσιότερες χώρες που πλανήτη, είναι φτωχοί.

Σε αυτούς, σύμφωνα με το entrepreneur.com δεν περιλαμβάνονται οι άνθρωποι που ζουν με το ταμείο ανεργίας, αλλά πρόκειται για αυτούς που βγάζουν κατά μέσο όρο 48.000 με 68.000 δολάρια το μήνα. Το 75% των Αμερικανών έχει αυτού του ύψους το ετήσιο εισόδημα.

Το 2013, κάποιος με καθαρό εισόδημα 63.000 δολαρίων έπρεπε να πληρώνει 49.000 με 51.000 για ενοίκιο, μεταφορικά, φαγητό, ασφάλιση, διασκέδαση, παιδική φροντίδα, υγειονομική περίθαλψη και άλλα έξοδα. Αν αναλογιστεί κανείς και το 20% της φορολογίας στα έσοδά του, αντιλαμβάνεται πως πολύ λίγα χρήματα μένουν σε έναν Αμερικάνο για να ξοδέψει

Οι περισσότεροι Αμερικανοί ζουν σε απόσταση 40 χλμ από τις μητέρες τους. Αν κάποιος θέλει να βγάλει πραγματικά λεφτά, καλό είναι να ξεκολλήσει από την μητέρα του και να μετακομίσει σε όποιο μέρος υπάρχει επαγγελματική ευκαιρία για να την πιάσει από τα μαλλιά.

Δεν γλυτώνει κάποιος χρήματα μένοντας κοντά στους γονείς του, απλά χάνει κάποιες καλές ευκαιρίες.

Την ίδια ώρα οι περισσότεροι Αμερικανοί (και όχι μόνο) έχουν άγνοια απλών οικονομικών όρων που απαιτούνται για να μπορέσουν να διαχειριστούν ένα νοικοκυριό και να κερδίσουν χώρο στην αγορά εργασίας.

Το να ξοδεύει κανείς όλο τον χρόνο του, για να βρει τρόπους να έχει χρήματα, είναι σίγουρο πως θα τον οδηγήσει στο να μην έχει τελικά χρήματα. Το να σκέφτεται κανείς μόνο τα έξοδα του και πως θα τα μειώσει, είναι… αμυντικό παιχνίδι και όπως γράφει το Εntrepreneur «χρειάζεται και η επίθεση για να κερδίσει κανείς».

Η ιδέα ότι η μεσαία τάξη θα σωθεί από τους πολιτικούς έχει κουράσει. Οι υποσχέσεις των πολιτικών έχουν αποτύχει τα τελευταία 50 χρόνια, κάθε χρονιά είναι και χειρότερα, ενώ αν οι πολιτικοί μπορούσαν να σώσουν την μεσαία τάξη θα το είχαν κάνει ήδη.

Οι άνθρωποι, όπως σημειώνεται αν και έχουν αρχίσει να αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα συνεχίζουν να ζουν σαν να μην συμβαίνει τίποτα. «Άρχισε να δίνεις σημασία στα χρήματά σου», γράφει το Εntrepreneur. «Εγώ με την γυναίκα μου συζητάμε τα οικονομικά μας κάθε εβδομάδα», αναφέρει ο Grant Cardone, που υπογράφει το άρθρο.

Το να κάνει κανείς μία απλή, κοινή δουλειά είναι ανάγκη για να έχει χρήματα. Όλοι θέλουν να γίνουν διευθυντές, μάνατζερ και συγγραφείς, όμως «κάποιος πρέπει να κάνει και τις… πωλήσεις».

Δεν θα γίνουν καλύτερα τα οικονομικά κάποιου αν αυτός στερείται τα πάντα. Κάντε ορθολογισμο των δαπανών σας, κόβοντας αυτές που χρειάζεστε λιγότερο.

«Εγώ δουλεύω 95 ώρες την εβδομάδα, ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι διαμαρτύρονται που δουλεύουν οκτάωρο 9-5», γράφει ο Cardone. «Δεν γνώρισα κανέναν επιτυχημένο που να μην δούλευε συνέχεια», σημειώνει.

Όπως τονίζει το πιο σημαντικό είναι να ξέρει κανείς ότι τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία, «αλλά βοηθούν κάποιον να ζήσει την ζωή που επιθυμεί για τον ίδιο και την οικογένειά του».

newmoney

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.