sxooooooooo-708

Να σταματήσει εδώ και τώρα η υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευση ζητά η ΓΣΕΕ, σε ανακοίνωση της, κάνοντας λόγο για 20.000 κενές θέσεις εκπαιδευτικών στα σχολεία όλης της χώρας ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Η Γραμματεία Εκπαίδευσης της ΓΣΕΕ καταγγέλλει ως απαράδεκτο φαινόμενο την έλλειψη καθηγητών και δασκάλων και σημειώνει ότι το πρόβλημα επιδεινώνεται, γιγαντώνεται και επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την ήδη δοκιμαζόμενη και χειμαζόμενη ελληνική οικογένεια, ζητώντας την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων. Προς αυτή την κατεύθυνση καλεί το υπουργείο Παιδείας και τα συναρμόδια υπουργεία να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει ομαλά χωρίς προβλήματα.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι το πρόβλημα προέρχεται από έλλειψη σχεδιασμού των τελευταίων ετών, και ζητείται η συγκρότηση εθνικής πολιτικής στα θέματα της παιδείας.

Η ΓΣΕΕ κατηγορεί όσους πιστεύουν ότι τα ζητήματα της παιδείας είναι ζητήματα προσωπικών και κομματικών επιλογών, τονίζοντας ότι έτσι καταργούν κατ’ ουσίαν τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.