σουηδιαΗ  Σουηδία ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα η οποία χορήγησε άδεια παραμονής, το 2013, σε όλους τους Σύρους πρόσφυγες. Αναλογικά με τον πληθυσμό της, δέχεται σήμερα

περισσότερες αιτήσεις πολιτικού ασύλου από κάθε άλλη χώρα της ΕΕ.

Το σουηδικό κράτος φιλοξενεί τους πρόσφυγες αμέσως μόλις πατάνε το πόδι τους στη χώρα, ενώ η διοίκηση τους καθοδηγεί προς τα κέντρα φιλοξενίας, τα οποία είναι πολλά και παντού σε όλο το έδαφός της.

Η εφημερίδα Le Monde  βρέθηκε στην Στοκχόλμη, δίπλα στους πρόσφυγες που έφτασαν στη χώρα τις τελευταίες ημέρες και ανέβασε εικόνες του φωτογράφου Loulou d’Aki.

Στην επαρχία  Dalécarlie, τα παλιά κεντρικά της εκεί ΔΕΗ, χρησιμεύουν ως εφήμεροι καταυλισμοί στους αιτούντες άσυλο.


Ο σύλλογος Kontrapunkt φιλοξενεί τους πρόσφυγες από την πρώτη νύχτα που φτάνουν στη Σουηδία. Παραλαμβάνουν ρουχισμό, παπούτσια και έχουν ένα κρεβάτι στη διάθεσή τους.


Τρείς νεαροί από το Ιράκ, τους οποίους φιλοξενεί ο σύλλογος Kontrapunkt, στο Malmö. Μένουν εκεί 2-3 νύχτες ώσπου να κατευθυνθούν προς τον τελικό τους προορισμό.


Στην πόλη Tallmogarden, ένα πρώην ξενοδοχείο spa μεταμορφώθηκε πρόσφατα σε καταυλισμό. Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες έρχονται από την Ερυθραία, τη Σομαλία, τη Λιβύη και το Σουδάν και είναι αναγκασμένοι να περάσουν εξονυχιστικό έλεγχο για να πάρουν χαρτιά.


Η Osefin Svensson είναι Σουηδή 15 ετών. Πιστεύει ότι η Σουηδία πρέπει να σταματήσει να δέχεται πρόσφυγες: «Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτοί έχουν σπίτι, δουλειά ενώ ακόμη κι εμείς οι ίδιοι δεν έχουμε».


Σε ένα κέντρο προσφύγων.


Στο ξενοδοχείο και spa του Tallmogarden παιδιά από τη Συρία παίζουν στον κήπο.


Μια νεαρή γυναίκα από την Παλαιστίνη, βρίσκεται στην Σουηδία εδώ και χρόνια και περιμένει ακόμη τα χαρτιά της. Φοβάται ότι οι Σύροι πρόσφυγες που καταφθάνουν θα έχουν προτεραιότητα στην διοίκηση.


Στον σταθμό του Malmö, μια οικογένεια Σύρων, μόλις έφθασε και παραλαμβάνει ζεστά ρούχα και λίγη τροφή πριν από το πρώτο ραντεβού με τη διοίκηση.


Ανοιχτά 24 ώρες το 24ωρο, ορισμένα κέντρα υποδοχής δίνουν στους πρόσφυγες ένα δεματάκι στους πρόσφυγες. Περιέχει είδη υγιεινής, ένα μαξιλάρι και μια κουβέρτα.

Μια οικογένεια από τη Σομαλία βρήκε καταφύγιο στη Σουηδία πριν ξεκινήσει το νέο κύμα προσφύγων από τη Μέση Ανατολή.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.