ΕΝΦΙΑ - ΑΚΙΝΗΤΑAμέσως μετά τις εκλογές και χωρίς καμία ουσιαστική αλλαγή θα έρθει και φέτος ο ΕΝΦΙΑ, σε 6,1 εκατ. ιδιοκτήτες.

Με δεδομένο ότι, παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, οι αντικειμενικές αξίες αλλά και ο ίδιος ο φόρος δεν άλλαξαν, καθώς και ότι ο στόχος εισπραξιμότητας παραμένει στα 2,65 δισ.ευρώ, οι πολίτες δεν αναμένεται να δουν διαφορές στα εκκαθαριστικά τους. Εκτός του ότι οι μηνιαίες δόσεις που θα κληθούν να καταβάλλουν θα είναι μεγαλύτερες από ότι πέρυσι, καθώς ο φόρος θα καταβληθεί σε 5 δόσεις και όχι σε 6 όπως την περασμένη χρονιά.

Σύμφνωα με τον υπηρεσιακό υπουργό Τρύφων Αλεξιάδη, στον ΕΝΦΙΑ θα υπάρχουν φέτος κάποιες μικρές αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, οι οποίες θα αφορούν όσους έχουν μικρά εισοδήματα.

Πάντως, δεν θα ισχύσει, παρά την πρόβλεψη που υπήρχε ήδη από το 2014, καμία έκπτωση για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, ούτε και καμία έκπτωση για τις ατομικές επιχειρήσεις.

Ποιοι δικαιούνται έκπτωση

Οσοι έχουν περιουσία ως 85.000 (άγαμοι), 150.000 (έγγαμος με ένα παιδί) και 200.000 ευρώ (έγγαμος με τουλάχιστον 2 παιδιά) και εισόδημα κάτω από 9.000 (το οποίο αυξάνεται 1.000 για κάθε τέκνο) δικαιούνται μείωση κατά 50% στον φόρο, ενώ οι πολύτεκνοι με εισόδημα ως 12.000 ευρώ/χρόνο και ανάπηροι με ποσοστό από 80% και άνω δικαιούνται πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ.

20% θα είναι η μείωση του φόρου για τα κενά μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.