sci708

Μία ανατριχιαστική δήλωση έκανε ένας χημικός μηχανικός από το Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι έχει να κάνει μπάνιο 12 χρόνια και «καθαρίζεται» ψεκάζοντας στο σώμα του ζωντανά βακτήρια.

Ο λόγος για τον Ντέιβ Γουίτλοκ ο οποίος υποστηρίζει απόλυτα την απόφαση του αμφισβητώντας τις ιδιότητες του μπάνιου: «Δεν έχω κάνει ντους εδώ και 12 χρόνια. Κανείς δεν έκανε κλινικές δοκιμές σε άτομα που κάνουν ντους κάθε μέρα. Πώς λοιπόν υποθέτουμε ότι αυτή είναι μια υγιής πρακτική;

Αν και ο ίδιος δεν κάνει μπάνιο, συχνά τρίβεται με σφουγγάρι για να καθαρίσει τη βρωμιά μακριά από το δέρμα του.

Την ιδέα για τα «καλά βακτήρια» την πήρε όταν μία φίλη του τον ρώτησε γιατί τα άλογα κυλιούνται στο χώμα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Οπως εξηγεί ο Γουίτλοκ στη New York Times: «Ο μόνος λόγος που θα μπορούσαν τα άλογα να εξελίφουν μία τέτοια συμπεριφορά θα ήταν μόνο αν είχαν σημαντικά εξελικτικά οφέλη από αυτό.»

Πράγματι στη σύγχρονη ζωή, έχουμε απομακρυνθεί από το φυσικό περιβάλλον και έχουμε εξαντλήσει επιλεκτικά την φυσική ισορροπία του δέρματος.

Η πρόταση του Γουίτλοκ, είναι να διερευνηθούν οι πιθανές φυσιολογικές επιδράσεις, όπως η πρόληψη της μόλυνσης, η βελτίωση της αρχιτεκτονικής του δέρματος και η βελτίωση του αγγειακού συστήματος, με τη χρήση βακτηρίων.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.