syriza 1Συμπληρώνεται σιγά σιγά το παζλ των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις επερχόμενες εκλογές, με τις ζυμώσεις για τις λίστες να κορυφώνονται τις τελευταίες ώρες. 

Χθες το πρωί συνεδρίασε η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, ωστόσο τελικές αποφάσεις δεν ελήφθησαν με την αρμόδια επιτροπή που ασχολείται με τα ψηφοδέλτια να δίνει εκ νέου ραντεβού για αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Σε κάθε περίπτωση οι λίστες του ΣΥΡΙΖΑ για τις επερχόμενες εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου αναμένεται να κλειδώσουν τις επόμενες ώρες και πάντως το αργότερο μέχρι τις αρχές της εβδομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Κουμουνδούρου, σε γενικές γραμμές, επιδιώκουν να μην αλλάξει η σειρά κατάταξης των υποψηφίων σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, του Ιανουαρίου, αν και το μεγάλο πρόβλημα για το ΣΥΡΙΖΑ είναι η επιλογή των νέων ονομάτων που θα μπουν για να καλύψουν τα κενά που άφησαν πίσω τους οι αποχωρήσεις πλήθους στελεχών που επέλεξαν να συνταχθούν με τη Λαϊκή Ενότητα ή να ακολουθήσουν διαφορετικούς δρόμους. Και αυτό γιατί η επιλογή των νέων προσώπων, που θα φέρουν τη «σφραγίδα» του Αλέξη Τσίπρα, θα σηματοδοτήσουν την από εδώ και στο εξής ταυτότητα του κόμματος

Επικρατείας

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, που αποτελεί και τη ναυαρχίδα του κάθε κόμματος, είναι πάρα πολύ πιθανό να τοποθετηθεί ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης. Πηγές από την Κουμουνδούρου, ωστόσο,  δεν αποκλείουν στην πρώτη θέση του Επικρατείας να δούμε και κάποιο άλλο πρόσωπο έκπληξη. Σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει να  θεωρείται δεδομένη η τοποθέτηση του κ. Δραγασάκη ως πρώτου στη λίστα της Β’ Αθήνας.

Στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας θα βρίσκεται η πρώην υπουργός Θεανώ Φωτίου, στην τρίτη θέση ο πρώην υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, στην τέταρτη ο πανεπιστημιακός Κώστας Γαβρόγλου και στην πέμπτη θέση η πρώην υπουργός μεταναστευτικής πολιτικήςΤασία Χριστοδουλοπούλου.

Τα ονόματα που ακούγονται για τις μεγάλες περιφέρειες

Η πρώτη θέση στη λίστα της Β’ Αθήνας παραμένει ανοιχτή (αν δεν μπει πρώτος στο επικρατείας ο Δραγασάκης θα μπει πρώτος στη Β’ Αθήνας), ωστόσο, οι υπόλοιπες φαίνεται ότι έχουν κλείσει. Στη δεύτερη θέση, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr θα τοποθετηθεί ο Νίκος Παππάς, στην τρίτη ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και στην τέταρτη ο Πάνος Σκουρλέτης.

Στη λίστα της Α’ Αθήνας πρώτος θα τοποθετηθεί ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Σε ότι αφορά τα ψηφοδέλτια της περιφέρειας, φαίνεται ότι έχουν κλειδώσει τα ονόματα του Νίκου Κοτζιά για τη λίστα της Βοιωτίας, του Μάρκου Μπολαρη για τη Β’ Θεσσαλονίκης και του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Εντός-εκτός ο Μητρόπουλος

Οσον αφορά τον Αλέξη Μητρόπουλο αποδέχθηκε τελικά την τελευταία θέση της λίστας στην Περιφέρεια Αττικής, με sms που έστειλε στον Αλέξη Τσίπρα, αφού προηγουμένως… την είχε απορρίψει εκτοξεύοντας πυρά προς την ηγεσία. Στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, πάντως, του ξεκαθάρισαν ότι ο λόγος που θα είναι εκτός Βουλής είναι οι εκκρεμότητές του με την εφορία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.