Τα νέα πρόσωπα που θα καλύψουν τα κενά των αποχωρήσεων…
κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ
«Θα δείτε νέα πρόσωπα αλλά μη περιμένετε ριζικές αλλαγές» απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας ερωτηθείς από το Kontra Channel για τη σύνθεση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κουμουνδούρου σημειώνει επισήμως ότι οι υποψηφιότητες αυτήν τη φορά δεν θα αναζητηθούν σε δεξαμενές των «σταρ», αφού το κριτήριο δεν είναι η αναγνωρισημότητα, αλλά η ποιότητα.

Σχετικές συσκέψεις λάμβαναν χώρα μέχρι αργά τη νύχτα της Πέμπτης, ενώ οι ανοιχτές λίστες θα πρέπει να έχουν κλείσει και να κατατεθούν μέχρι την Κυριακή.

Τα κενά παραμένουν και δε διαφαίνεται ιδιαίτερος «ενθουσιασμός» από πλευράς στελεχών, αλλά και προσωπικά από τον κ.Τσίπρα, από τα ονόματα που πέφτουν στο τραπέζι.

Η αναζήτηση συνεχίζεται και η ηγετική ομάδα θέλει να στείλει το μήνυμα πως εκτός των κομματικών στελεχών και παραγόντων της δημόσιας ζωής, επιθυμεί σημαντική εκπροσώπηση του ιδιωτικού τομέα.

Με δεδομένο τον παραπάνω προβληματισμό και το «τέρμα τα σταριλίκια, τα παθηματα να γίνουν μαθήματα» που είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της περασμένης Κυριακής, ελαχιστοποιούνται το ονόματα στα οποία φαίνεται πως καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε εκλόγιμες θέσεις των λιστών θα βρίσκονται οι 110 βουλευτές που δεν ακολούθησαν τη Λαϊκή Ενότητα, δεν ψήφισαν «όχι» στις επώδυνες ψηφοφορίες στη Βουλή και δεν ανεξαρτητοποιήθηκαν.

«Παρόντες» στα ψηφοδέλτια θα είναι, δηλαδή, οι βουλευτές που ψήφισαν «παρών» (όπως η Αννέτα Καββαδία, ο Χρήστος Μπαξεβανάκης, η Βασιλική Κατριβάνου, η Βασιλική Λέβα και ο Χρήστος Καραγιαννίδης), εφόσον συμφωνήσουν με το νέο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Νέα πρόσωπα και μετακινήσεις

Οι πληροφορίες για τα νέα πρόσωπα, αφορούν στον Κώστα Δουζίνα (διδάκτωρ του Νομικού Τμήματος του London School of Economics), ο οποίος φέρεται να είναι ο επικεφαλής του Επικρατείας, στον Κώστα Βεργόπουλο, (καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού). Ακούγεται επίσης ο Λαοκράτης Βάσης (πρώην βουλευτής του ΣΥΝ και φίλος του πρώην προέδρου του κόμματος, Νίκου Κωνσταντόπουλου και ο Θανάσης Λεβέντης (πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μετέπειτα της ΔΗΜΑΡ).

Ανοιχτή παραμένει η συζήτηση για τη συμμετοχή του Θάνου Μικρούτσικου στο Επικρατείας, καθώς και του Σάββα Ρομπόλη (καθηγητή Κοινωνικής Πολιτικής στο Πάντειο και επιστημονικού διευθυντή του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ).

Η υποψηφιότητα του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μάρκου Μπόλαρη, ο οποίος έχει εδώ και δύο χρόνια προσεγγίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, θεωρείται βέβαιη, μετά τη χθεσινοβραδυνή συζήτηση με τον Αλέκο Φλαμπουράρη.

Εκτός λίστας θα μείνει ο Γιώργος Τσίπρας (ΓΓ στο ΥΠΕΞ), μετά την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να μην είναι υποψήφιοι οι μέχρι πρότινος Γενικοί Γραμματείς των υπουργείων.

Σε μη εκλόγιμη θέση ο Α. Μητρόπουλος με εισήγηση της επιτροπής συγκρότησης ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ

Στον αντίποδα το «πράσινο φως» δόθηκε στους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς Νίκο Κοτζιά, Δημήτρη Μάρδα, Νίκο Παρασκευόπουλου και Χρήστου Σπίρτζη (για τη θέση του Αλέξη Μητρόπουλου στην περιφέρεια Αττικής).

Από το Επικρατείας του Ιανουαρίου φεύγουν οι Πάνος Σκουρλέτης (πάει Β Αθηνών), η Ρένα Αντωνοπούλου (Α Αθηνών) και ο υποστράτηγος Νίκος Τόσκας.

Ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος αναμενόταν να συστρατευτεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, όμως απέρριψε την εκλογική συνεργασία.

Το ενδεχόμενο της υποψηφιότητας της πρώην βουλευτή Μαρίας Γιαννακάκη, η οποία αποχώρησε από τη ΔΗΜΑΡ και αποφάσισε να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ. Η ίδια δραστηριοποιείται στην Β΄Πειραιά, την περιφέρεια του Π. Λαφαζάνη και, άρα, με μεγάλα κενά πλέον για τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

antenna

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.