alkaliki-diaita-telos-ta-fouskwmata-kai-to-lipos.w_lΤέλος οι πονοκέφαλοι, τα φουσκώματα, το λίπος, υποδεχθείτε την απώλεια βάρους. Οι σταρ αγαπούν την αλκαλική δίαιτα και βλέπουν αποτέλεσμα.

Λέγεται αλκαλική δίαιτα και σχεδιάστηκε από την αδελφή μίας σταρ. Ναι, η αδελφή της Σιένα Μίλερ, η Νατάσα Κορέτ έφτιαξε αυτή τη δίαιτα που υπόσχεται να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος χωρίς ιδιαίτερες στερήσεις, περιορίζοντας τη διατροφή σου μόνο σε υψηλά αλκαλικές τροφές όπως το ωμό σπανάκι, τα πράσινα λαχανικά, οι ξηροί καρποί και τα όσπρια.

Τη συγκεκριμένη δίαιτα έχουν υποδεχθεί με μεγάλη χαρά διάφοροι celebrities και ανάμεσά τους η Βικτόρια Μπέκαμ. Στα υπέρ τηςαλκαλικής δίαιτας περιλαμβάνεται η υπόσχεση για μείωση του φουσκώματος, απώλεια βάρους, περισσότερη ενέργεια και ανακούφιση από πονοκεφάλους και πόνους που προκαλούνται από παθήσεις όπως η αρθρίτιδα.

Η ιδέα της αλκαλικής δίαιτας

Σύμφωνα με τους ερευνητές η κατανάλωση όξινων τροφών έχει αρνητικές επιπτώσεις στην πέψη, αυξάνει το φούσκωμα και γενικά ρίχνει σε λήθαργο τον μεταβολισμό, αφού απαιτείται από το συκώτι να δουλέψει υπερβολικά για να διασπάσει τα οξέα του φαγητού.Στόχος της δίαιτας είναι να διατηρήσει το Ph του φαγητού μεταξύ 7.35 και 7.45, ιδανικό για την καλή λειτουργία του οργανισμού.

Η δίαιτα προτείνει την κατανάλωση 80% μη όξινων τροφών, με το κρέας να αποτελεί το 20% της υπόλοιπης διατροφής. Αυτό σημαίνει ότι στα γεύματα μπορούν να συμπεριληφθούν κάποιες τροφές πλούσιες σε πρωτεϊνη, παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες βρίσκονται ψηλά στην κλίμακα του pH.

Δώσε προσοχή           

Υπάρχουν τροφές, όπως το σπανάκι, που είναι αλκαλικές όταν είναι ωμές, αλλά γίνονται όξινες μόλις μαγειρευτούν. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δίνεται προσοχή στα τρόφιμα που αλλάζουν όταν εκτεθούν σε θερμοκρασία.

Ποιες τροφές πρέπει να καταναλώνονται

Τα περισσότερα κρέατα είναι όξινα, άρα είναι καλύτερα να γίνει focus στα ωμά λαχανικά, συνοδευόμενα με λίγο κρέας για πρωτεΐνη. Τροφές με χαμηλή οξύτητα είναι ο μάραθος, το μπρόκολο, οι αγκινάρες, τα σπαράγγια, τα παντζάρια, το λάχανο, το σπανάκι, το νεροκάρδαμο και το κουνουπίδι. Οι ξηροί καρποί και οι ηλιόσποροι αποτελούν ένα καλό σνακ, ενώ οι χουρμάδες, τα σύκα, τα γκρέιπφρουτ,τα λεμόνια και τα λάιμ βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των φρούτων. Αν και το γκρέιπφρουτ, το  λεμόνι και το λάιμ είναι όξινα, όταν καταναλώνονται αλλάζουν σε αλκαλικά κατά τη διαδικασία της πέψης. Το καστανό ρύζι και η κινόα, εκτός από χορταστικά, αποτελούν και μία καλή πηγή φυτικών ινών.

Ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγονται

Γαλακτοκομικά, σιτάρι, ψάρια, οστρακοειδή, καφές, τσάι, ζάχαρη, ανθρακούχα ποτά και αλκοόλ δεν συμπεριλαμβάνονται στην αλκαλική δίαιτα.

Το τυπικό μενού της αλκαλικής δίαιτας

Πρωινό

Μούσλι με γάλα σόγιας ή ομελέτα με ωμό σπανάκι πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί σικάλεως

Πρωινό σνακ

Μια χούφτα ανάμεικτα αποξηραμένα φρούτα και ξηροί καρποί

Μεσημεριανό

Σούπα miso με tofu αντί για κοτόπουλο ή κινόα με σαλάτα

Βραδινό

Νιόκι φτιαγμένα με κολοκύθα αντί πατάτας ή ψιλοκομμένα λαχανικά

Πλάνο 2 ημερών

Ημέρα 1η

Πρωινό — Βρώμη με μούρα και καρύδια, βιολογικό γάλα και ένα αβγό μελάτο

Σνακ —1 πορτοκάλι κομμένο με μισό αβοκάντο και λίγο μπαλσάμικο

Μεσημεριανό – Φασόλια στο φούρνο και 1 μήλο

Σνακ — Μια χούφτα ξηρούς καρπούς και αποξηραμένη καρύδα, βερίκοκο και μάνγκο

Βραδινό — Μία μερίδα ψητό κοτόπουλο, ¾ φλιτζανιού ψητές γλυκοπατάτες, λαχανάκια Βρυξελλών και κόκκινες πιπεριές, πράσινη σαλάτα με ελαιόλαδο και ξύδι

Ημέρα 2η

Πρωινό —1 φλιτζάνι φρουτοσαλάτα με φρούτα εποχής, ¼ φλιτζανιού γιαούρτι, 1 κ.σ. λιναρόσπορο, 1 μελάτο αβγό ή ποσέ με σοταρισμένο σπανάκι

Σνακ – 1 αχλάδι, μία χούφτα κολοκυθόσπορο

Μεσημεριανό — Μήλο, σέλερι και αγγούρι ανακατεμένα σε πράσινη σαλάτα με vinaigrette μηλόξιδου, 1 μπολ ντοματόσουπα

Σνακ — Σέλερι με 1 κ.σ. βούτυρο αμυγδάλου

Βραδινό — Μία μερίδα σολομό ψημένο στον φούρνο, ½ ψητή γλυκοπατάτα με βούτυρο και κανέλα

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.