ekriksi-metanasteutikwn-rown-to-2015_3.w_lΧρόνια τώρα οι ισχυροί της Δύσης αποσταθεροποιούν με πολεμικές συγκρούσεις και άγρια εκμετάλλευση τις κοινωνίες των φτωχών και καταφρονεμένων λαών. Οι λίγοι εκεί έχοντες και αρκετοί από τους απόκληρους στην

απόγνωσή τους παίρνουν την απόφαση να εξέλθουν, για αναζήτηση καλύτερης τύχης. Προορισμός κάποια χώρα της Δυτικής Ευρώπης. Όμως οι πύλες εισόδου στον, κατ’ αυτούς, παράδεισο βρίσκονται στον Νότο. Επί σειρά ετών κάτι ψέλλιζαν οι κυβερνήσεις των χωρών πρώτης υποδοχής προσφύγων, όμως οι οικονομικά και πολιτικά ισχυροί του Βορρά «σφύριζαν» αδιάφορα! Μάλιστα, γνωρίζοντας ότι τελικός προορισμός των προσφύγων είναι οι χώρες τους, είχαν επιβάλλει (συμφωνία Δουβλίνο ΙΙ) τη μη αναγνώριση του ευρωπαϊκού κεκτημένου στους πρόσφυγες. Όφειλαν, συνεπώς, οι χώρες πρώτης υποδοχής να λάβουν μέτρα, ώστε οι πρόσφυγες να παραμείνουν στον Νότο. Με τα πολλά, αποφάσισαν κάποτε να στήσουν φράκτη κατά μήκος του Έβρου και, μάλιστα, να στείλουν ακριβοπληρωμένους φρουρούς (δύναμη frontex), για τη φρούρηση των συνόρων μας, τα οποία ποτέ δεν αναγνώρισαν ως σύνορα της ΕΕ, ώστε να πάψουν οι προκλήσεις από μέρους των Τούρκων! Από τότε οι διακινητές, με το αζημίωτο, εχόντων και αποκλήρων πολλαπλασίασαν τις προωθήσεις στο νησιωτικό ελληνικό έδαφος ίσως αυτομεμφόμενοι, που δεν το είχαν σκεφθεί ενωρίτερα!

Οι κυβερνήσεις μας, υποτελείς στο έπακρο, ιδιαίτερα υπό το βάρος του υπέρογκου χρέους της χώρας, αντιμετώπιζαν συγκαταβατικά την πρόκληση, προβάλλοντας μάλιστα τα ανθρωπιστικά ιδεώδη, τα οποία επιβάλλουν να προσφέρουμε κάθε δυνατή βοήθεια στους πρόσφυγες. Ασφαλώς και οφείλουμε, στο όνομα του Χριστού και όχι των νεφελωδών ιδεωδών, να παράσχουμε κάθε δυνατή βοήθεια στους πρόσφυγες. Το αδύναμο σημείο επί του θέματος της σαθρής εξωτερικής μας πολιτικής είναι ότι δεν δυνάμεθα να παράσχουμε βοήθεια με την οικονομική κρίση, που μαστίζει τη χώρα μας. Υποβλήθηκαν προτάσεις στην ΕΕ για την εξασφάλιση επαρκών κονδυλίων, για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών των προσφύγων; Έγιναν αυτές αποδεκτές στο σύνολο του αιτηθέντος ποσού; Το ΝΑΤΟ, ο μηχανισμός αυτός πρόκλησης πολεμικών συρράξεων με τις «ευλογίες» των ΗΠΑ και της ΕΕ, μετά από κάθε πολεμική επιχείρηση μας αποστέλλει τον προς εξόφληση λογαριασμό. Ασφαλώς δεν διανοούμαστε να τον αμφισβητήσουμε ούτε όμως και ενημερώνεται ο λαός μας το πόσο μας στοιχίζει ο «ομπρέλα» προστασίας μας από τους «κακούς» Σέρβους, Ταλιμπάν, Σαντάμ, Καντάφι, Άσαντ, τζιχαντιστές  και Τούρκους δουλέμπορους! Από την άλλη, τί έδωσαν από την τσέπη τους αυτοί, που επικαλούνται καμαρωτοί στη μικρή οθόνη τα ανθρωπιστικά ιδεώδη; Όλο το βάρος το σηκώνει ο πληθυσμός των ακριτικών μας νησιών. Ακόμη και ο Γιούγκερ πληροφορήθηκε, επί τέλους, ότι κάποιος φούρναρης στην Κω, ο κυρ Γιώργος, μοιράζει ψωμιά στους πρόσφυγες, που καταφθάνουν στο νησί του. Ασφαλώς οι σύμβουλοί του απέκρυψαν ότι ο κυρ Γιώργος δίνει στα ψωμιά τη μορφή του κροκόδειλου, με τον οποίο οι άνθρωποι ενσαρκώνουν την υποκρισία!

Δεν λείπουν οι εμπαθείς ανθέλληνες, οι οποίοι αποστέλλουν δημοσιογράφους στην αιχμή της τουριστικής περιόδου να καλύψουν το θέμα της προσφυγικής πλημμυρίδας στα νησιά μας. Αυτοί με την άκρα «αμεροληψία», που τους διακρίνει, βλέπουν παντού μόνο αδυναμίες. Άραγε έκαναν τον κόπο να ερωτήσουν τους απόκληρους (οι έχοντες καταφεύγουν αμέσως σε ξενοδοχεία), τί τους ανάγκασε να εκπατριστούν και ποιόν θεωρούν υπεύθυνο για το δράμα τους; Αναρωτήθηκαν πόσους ξεριζωμένους μπορεί να περιθάλψει η πατρίδα μας και να εξασφαλίσει στοιχειώδη διαβίωση, κάπως δηλαδή καλύτερη απ’ εκείνη στη χώρα προέλευσής τους; Αυτά είναι ερωτήματα εκτός του καθορισμένου πλαισίου. Αυτοί οι ανθρωπιστές το μόνο που θέλουν είναι οι απόκληροι να μη φθάσουν στον τελικό προορισμό. Γράψαμε σε προηγούμενο άρθρο ότι οι Άγγλοι απαίτησαν από τους Γάλλους αυστηρότερη επιτήρηση στην είσοδο της υποθαλάσσιας της Μάγχης σήραγγας, ώστε νε μηδενιστεί ο ελάχιστος σήμερα αριθμός εισερχομένων παρανόμως μεταναστών (Όλα των Άγγλων νόμιμα!). Αλλά και οι Γάλλοι, μεγάλοι ανθρωπιστές κι αυτοί, εξέφρασαν παράπονα προς τους Ιταλούς για την ανεπαρκή επιτήρηση των δικών τους συνόρων με τη Γαλλία! Οι Ιταλοί όμως δεν ανακοινώνουν πόσοι μετακινούνται λαθραία προς το έδαφός τους επιβιβαζόμενοι στα πλοία, που εκτελούν δρομολόγια από ελληνικά προς ιταλικά λιμάνια. Γιατί, αν δεν συνέβαινε αυτό, τι νόημα έχει να συνωστίζονται (δεν φταίει το ρήμα, αλλά ο τόπος) επί μήνες στην Πάτρα και στην Ηγουμενίτσα; Όλοι λοιπόν γνώριζαν και όλοι υποδύονταν τον κροκόδειλο, ώσπου:

Πριν λίγες ημέρες ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής επιτροπής, ο κ. Γιούγκερ, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt εξέφρασε την αντίθεσή του στις επιφυλάξεις, που τηρούσαν ως τώρα οι οικονομικά ισχυροί της ΕΕ έναντι των μεταναστών και τόνισε: «Δεν είναι η Ευρώπη στην οποία θέλω να ζήσω αυτή. Η Ευρώπη για μένα είναι Ευρώπη των αξιών, είναι ο φούρναρης στην Κω που μοιράζει ψωμί στους πεινασμένους». Συμφωνώ, όμως με την παρατήρηση: Ό,τι απόμεινε από την Ευρώπη των αξιών είναι ο φούρναρης της Κώ και η αγρότισσα της Λέσβου, που ανοίγει την λαχανόκηπο στους πεινασμένους. Εσείς όμως στη Δύση, κ. Γιούγκερ, δεν είχατε ποτέ αξίες. Το δουκάτο σας φιλοξενεί, ακόμη και μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου των πολυεθνικών, όλους εκείνους που κατακλέβουν τους λαούς της Ευρώπης και καταφεύγουν στον «νόμιμο» (και όχι λαθραίο) φορολογικό παράδεισο της χώρας σας! Η ΕΕ αποκαλούσε επί τριετία τους τζιχαντιστές απελευθερωτικό του συριακού λαού στρατό και τους ενίσχυε ποικιλότροπα! Τώρα τους αποκαλεί άγριους δολοφόνους! Μήπως ανακάλυψαν, επί τέλους, οι ισχυροί της Ευρώπης κάποιες αξίες;

            Ο Γιούγκερ μπορεί να μη κατάφερε να βοηθήσει τη χώρα μας στο θέμα του νέου μνημονίου, όμως φαίνεται να συγκίνησε τους σκληρούς και παγερούς συμμετόχους στον δυτικό «πολιτισμό». Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες! Πλοία με αλλεπάλληλα δρομολόγια μεταφέρουν τους μετανάστες από τα νησιά στον Πειραιά (ποιος πληρώνει;). Οι πλείστοι επιβιβάζονται στο τραίνο (ποιος πληρώνει;) με προορισμό την Ειδομένη. Οι σκληροί συνοριακοί φρουροί των Σκοπίων εγκολπώθηκαν ξαφνικά τις ευρωπαϊκές «αξίες»! Κατά χιλιάδες διαβαίνουν τα σύνορα οι μετανάστες. Ακόμη και οι σκληρότατοι Ούγγροι, που είχαν περιτειχίσει τα σύνορά τους αποδεικνύονται συγκαταβατικοί. Φθάνουν πλέον κατά χιλιάδες οι μετανάστες στις χώρες της επιθυμίας τους, κυρίως στη Γερμανία, αν δεν βρεθούν νεκροί σε κάποιο εγκαταλειμμένο όχημα-ψυγείο. Και ακούστηκε η κ. Μέρκελ να δηλώνει σε διάγγελμά της ότι η συμφωνία Δουβλίνο ΙΙ είναι νεκρή και ότι Γερμανία και Γαλλία είναι έτοιμες (επί τέλους) να συζητήσουν το μεταναστευτικό σε επίπεδο κορυφής! Τι άλλαξε; Κάποιοι έσπευσαν να εξηγήσουν την αλλαγή στάσης επισημαίνοντας ότι η Γερμανία έχει ανάγκη από εργατικά χέρια. Όντως έχει, όχι όμως πλέον από ανειδίκευτους εργάτες, αλλά από επιστήμονες, τους οποίους προσφέρει πλουσιοπάροχα ο Νότος των «γουρουνιών»! Συνεπώς άλλος είναι ο λόγος. Θα φανεί στο εγγύς μέλλον. Ήδη στη Γερμανία εκδηλώθηκαν τα πρώτα κρούσματα βίας κατά μεταναστών. Το αυγό του φιδιού, που γεννήθηκε στη Δύση και ποτέ δεν συντρίφτηκε, εκκολάπτεται και τα αποτελέσματα θα τα δούμε σύντομα. Το ερώτημα, που δεν τίθεται είναι: Υπό τις συνθήκες αθρόας πλέον εισόδου στο έδαφος των χωρών της Δυτικής Ευρώπης, ποιος ελέγχει, αν μεταξύ των εισερχομένων είναι και τζιχαντιστές;

            Κάποια κέντρα απεργάζονται τον αφανισμό των λαών της Ευρώπης και οι στην υπηρεσία τους πολιτικοί εμφανίζονται να επανανακαλύπτουν τις ευρωπαϊκές «αξίες»                                                

 «ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.