gunaika-me-mpaloniaΘα το έχεις προσέξει. Γυναίκες με παραπανίσια κιλά περπατάνε αγέρωχες ξεχειλίζοντας αυτοπεποίθηση και άλλες, καλλίγραμμες και με κορμί σύμφωνο με τα πρότυπα των περιοδικών και της τηλεόρασης, τρέμουν στην ιδέα να περπατήσουν κατά μήκος του μπαρ και να εκτεθούν στη θέα των θαμώνων.

Η αυτοπεποίθηση για το πώς δείχνουμε δεν εξαρτάται λοιπόν από τα κιλά, αλλά είναι μάλλον μια εσωτερική διαδικασία, τουλάχιστον στο μεγαλύτερο βαθμό. Η κατάκτηση της αυτοεκτίμησης για την εξωτερική μας εμφάνιση δεν μπορεί να συμβεί από τη μια μέρα στην άλλη φυσικά, όμως υπάρχουν μικρές αλλαγές που μπορούμε να εφαρμόσουμε στον τρόπο σκέψης μας, που σίγουρα θα λειτουργήσουν βοηθητικά. Ας τις δούμε.

Προετοιμασία, λένε οι ειδικοί του στυλ. Η διαχείριση του χρόνου που έχουμε στη διάθεσή μας πριν ένα μεγάλο γεγονός μπορεί να λειτουργήσει υπέρ μας. Πώς; Όταν έχουμε ένα ραντεβού για συνέντευξη σε μια εταιρεία ή για κάτι πιο προσωπικό, καλό είναι να μην αφήνουμε τα πάντα για την τελευταία στιγμή. Ίσως σας έχει συμβεί να κοιτάζεστε τελευταία στιγμή στον καθρέφτη, να μην σας αρέσει αυτό που βλέπετε και να τρέχετε πανικόβλητες να βρείτε τον κατάλληλο συνδυασμό ρούχων, χωρίς τίποτα να σας ικανοποιεί. Αυτό προσθέτει άγχος, πίεση που αποτυπώνεται και στην έκφραση ή τον τρόπο που περπατάμε και σίγουρα δεν προσθέτει γοητεία. Για αυτό διαλέγουμε τι θα φορέσουμε εγκαίρως και βεβαιωνόμαστε ότι η επιλογή είναι αυτό ακριβώς που χρειαζόμαστε για να αισθανθούμε καλά.

• Μην ξεχνάτε ότι δεν έχετε μόνο εσείς το…προνόμιο της ανασφάλειας. Ακόμη και τα πιο εντυπωσιακά μοντέλα έχουν εκφράσει κατά καιρούς δημόσια τις φοβίες για την εμφάνισή τους, χωρίς αυτό να σημαίνει πως όντως κάποια ατέλεια που εκείνοι αποδίδουν στον εαυτό τους είναι ορατή και από τους άλλους.
• Αν εσείς πείσετε τον εαυτό σας ότι η εξωτερική σας εμφάνιση είναι καλή, θα το μεταδώσετε και στους γύρω σας. Πείτε στον εαυτό σας την καλή κουβέντα εκείνη που θέλετε να ακούσετε από τους άλλους, αναγνωρίστε του πλεονεκτήματα που θέλετε οι άλλοι να διακρίνουν σε εσάς και θα δείτε πως το αποτέλεσμα μόνο θετικό μπορεί να είναι. Αν καλλιεργήσετε αυτή τη συνήθεια στον εαυτό σας, θα δείτε ότι σιγά-σιγά η αυτοπεποίθηση θα γίνει κομμάτι σας και θα επηρεάσει και τον τρόπο που σας βλέπουν οι γύρω σας.

• Σταματήστε να πιστεύετε ότι είστε το κέντρο του σύμπαντος και πως όλοι ασχολούνται μαζί σας, γιατί στην πραγματικότητα αυτό δεν συμβαίνει. Για να το πετύχετε αυτό, ξεκινήστε να ενδιαφέρεστε για τους ανθρώπους γύρω σας. Αντί να αγωνιάτε για το πώς δείχνετε στους άλλους, όταν π.χ. είστε σε ένα εστιατόριο, επικεντρωθείτε στην κουβέντα με τους φίλους σας. Αυτό θα σας βγάλει από τον «εγωκεντρισμό» σας και θα σας απαλλάξει από περιττά άγχη.
• Ένα καλό τρικ: βρείτε το αγαπημένο σας ρούχο ή τον αγαπημένο σας συνδυασμό. Φορέστε το και σκεφτείτε τι είναι αυτό που το κάνει ξεχωριστό, γιατί σας αρέσει τόσο και τι είναι αυτό που πιστεύετε ότι σας κολακεύει όταν το φοράτε. Είναι το χρώμα, το σχήμα, το ύφασμα; Καταλήξτε και ψάξτε για ανάλογα ρούχα.
• Όταν αγοράζετε ρούχα, μην παρασύρεστε από τη μόδα, από την βιτρίνα ή από το πώς το συγκεκριμένο παντελόνι ή φόρεμα έδειχνε στις σελίδες του περιοδικού. Αγοράστε ρεαλιστικά ζητώντας τη βοήθεια κάποιας φίλης ή φίλου που εμπιστεύεστε.
• Βρείτε τα δυνατά σας σημεία, είτε αυτά αφορούν το σώμα σας, είτε την προσωπικότητά σας και προσπαθήστε να τα αναδείξετε. Μπορεί να μην έχετε μακριές γάμπες, όμως μήπως το χιούμορ είναι το δυνατό σας σημείο; Κάθε άνθρωπος έχει πλεονεκτήματα, έχει εκείνα τα χαρακτηριστικά που τον κάνουν να ξεχωρίζει. Εστιάστε σε αυτά γιατί, στο φινάλε, αν δεν το κάνετε εσείς, αν εσείς δεν πιστέψετε στον εαυτό σας, πώς περιμένετε να το κάνουν οι άλλοι;

clickatlife

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.