genia5

Η επανάσταση του χίπστερ με το μούσι δεν έχει ακόμα ατονήσει, αλλά μια έρευνα από το Νέο Μεξικό των Ηνωμένων Πολιτειών ενδέχεται να βάλει σε σκέψεις πολλούς που ακολουθούν πιστά αυτήν τη μόδα.

Ειδικότερα, επιστήμονες με επικεφαλής τον μικροβιολόγο John Golobic εξέτασαν στο εργαστήριό τους τι βακτήρια περιείχε η γενειάδα των ανδρών του υπό έρευνα δείγματος. «Συνήθως δεν εκπλήσσομαι, όμως με αυτό εξεπλάγην», λέει ο Golobic και εξηγεί ότι πολλά γένια περιείχαν φυσιολογικό αριθμό βακτηριδίων, όμως άλλα περιείχαν τόσα πολλά μικρόβια, ακαθαρσίες και ούρα, που ξεπερνούσαν σε βρομιά και τη λεκάνη της τουαλέτας.

Ο μικροβιολόγος σχολίασε πως αν ήταν δείγματα από το σύστημα ύδρευσης, οι επιστήμονες θα έδιναν εντολή να το κλείσουν, διότι ενέχει τον κίνδυνο μόλυνσης.


Και παρόλο που κανένα από τα δείγματα δεν ήταν στα επίπεδα που μπορούσαν να προκαλέσουν αρρώστιες, ο κ. Golobic διευκρίνισε: «Υπήρχε ένας βαθμός ακαθαρσίας που είναι, το λιγότερο, ενοχλητικός». Ο επικεφαλής της έρευνας προτείνει σε όσους έχουν γένια καλό καθαρισμό χεριών και στη συνέχεια εκτεταμένο τρίψιμο με σαπούνι στην περιοχή του προσώπου και των τριχών. Γιατί όχι, και ξύρισμα!

E-Daily

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.