arxaioterompoukali708Η ιστορία με τα μηνύματα μέσα σε μπουκάλια κρατάει πολλά χρόνια, εμπνέοντας εκατοντάδες ιστορίες. Σε ένα γερμανικό νησί βρέθηκε νησί, λοιπόν, βρέθηκε ένα μπουκάλι που είχε ταξιδέψει 108 χρόνια.

Η ιστορία του, ωστόσο, δεν είναι τόσο μυθιστορηματική, όπως φαντάζεται κανείς.

Το μπουκάλι το βρήκε μια συνταξιούχος ταχυδρόμος που έκανε διακοπές στο νησί και επειδή είχε μέσα ένα μήνυμα θέλησε να το διαβάσει.

Αφου ούτε εκείνη ούτε ο άνδρας κατάφεραν να το ανοίξουν, το έσπασαν. Μέσα του είχε ένα διπλωμένο χαρτί γραμμένο στα Αγγλικά, τα Γερμανικά και τα Ολλανδικά. Τι έγραφε; Οποιος βρει το μπουκάλι να το παραδώσει στο Πλύμουθ της Αγγλίας στο Ινστιτούτο Θαλασσίων και Βιολογικών Μελετών, το οποίο θα έδινε σε όποιον το έβρισκε ένα… σελίνι!

Το ζευγάρι, όντως, ταχυδρόμησε το μπουκάλι και μετά από λίγες μέρες έμαθε την χρησιμότητά του.

Το μπουκάλι αυτό ήταν ένα από τα 1.020 που είχαν αφεθεί ελεύθερα στην Βόρεια Θάλασσα μεταξύ του 1904 και 1906. Και ήταν μέρος ενός πειράματος για να ανακαλύψουν οι επιστήμονες τις κινήσεις των θαλάσσιων ρευμάτων.
Πολλά από τα μπουκάλια που είχαν ριχτεί στη θάλασσα είχαν βρεθεί μετά από μερικές εβδομάδες ή μήνες. Αυτό ανακαλύφθηκε μετά από 108 χρόνια. Μάλιστα, η ανακάλυψη μπήκε και στο βιβλίο Γκίνες, αφού το προηγούμενο που είχε βρεθεί ήταν 99 χρόνων.

Το αγγλικό Ινστιτούτο δεν παρέλειψε να στείλει στην γυναίκα ευχαριστήρια αποστολή και φυσικά την ανταμοιβή της ένα σελίνι.

 iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.