6140830F860166666A1DDB6698D5FC80Βουτιά…4,5 εκατομμυρίων δολαρίων έκανε μια ομάδα δυτών από τη Φλόριντα, που δεν μπορούσαν να πιστέψουν την τύχη τους όταν μέσα σε ναυάγιο ισπανικού πλοίου βρήκαν 350 σπάνια χρυσά νομίσματα! 

Ο Μπρεντ Μπρίσμπεν και η ομάδα του έκαναν δύο καταδύσεις κοντά στις ακτές της παραλίας Βέρο στις 30 και 31 Ιουλίου και έφεραν στο φως εξαιρετικά σπάνια νομίσματα, που παρέμειναν κρυμμένα στον πυθμένα της θάλασσας τα τελευταία 300 χρόνια.

Ανάμεσα στα νομίσματα εντοπίστηκαν και εννέα ιδιαίτερα σπάνια, καθώς είναι «βασιλικά» και η αξία τους ξεπερνά τις 300.000 δολάρια το καθένα! Κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε το ναυάγιο, η οικογένεια Σμιτ είχε επίσης εντοπίσει χρυσά νομίσματα συνολικής αξίας ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

«Οι άνθρωποι τρελαίνονται για ιστορίες εξεύρεσης θησαυρών. Αρέσει σε όλους, σε κάθε δημογραφικό –μικρούς, μεγάλους, πλούσιους ή φτωχούς. Οι άνθρωποι φρικάρουν γιατί τα νομίσματα ήταν πραγματικά μερικά πόδια από την παραλία και μάλιστα σε ιδιαίτερα μικρό βάθος!» δήλωσε ο ίδιος ο Μπρίσμπεν.

Στις 24 Ιουλίου του 1715, 11 πλοία ταξίδεψαν από την Αβάνα στην Ισπανία για να παραδώσουν τα «κοσμήματα της βασίλισσας» -δηλαδή κοσμήματα και χρυσό συνολικής αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων. Όλα, όμως, χάθηκαν στη θάλασσα όταν ένας τυφώνας κατέστρεψε το στόλο στις 31 Ιουλίου και παρέσυρε στο θάνατο περισσότερους από 1.000 ναυτικούς.

e-typos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.