nazistiko-treno--xrusoΗ ιστορία ενός θρυλικού ναζιστικού τρένου-φαντάσματος που μετέφερε χρυσό, και το οποίο φέρεται να εξαφανίστηκε στις τελευταίες ημέρες του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, έχει

πάρει μια νέα τροπή. Δύο άνδρες, ένας Γερμανός και ένας Πολωνός, κατέθεσαν στις σχετικές αρχές της Πολωνίας ότι αποκάλυψαν ένα «θωρακισμένο τρένο» που μετέφερε πολύτιμα μέταλλα, τροφοδοτώντας τις εικασίες ότι βρέθηκε το μυστηριώδες τρένο.

Το τρένο των 150 μέτρων ανήκε στη Βέρμαχτ και χάθηκε στις αρχές του 1945, ενώ ήταν γεμάτο με τη λεία των Ναζί από την πόλη Μπρεσλάου –το σημερινό Βρότσλαβ, που τότε ανήκε στην ανατολική Γερμανία και σήμερα ανήκει στην Πολωνία. Καθώς ο Κόκκινος Στρατός πλησίαζε στο Βερολίνο, οι Ναζί το γέμισαν με θησαυρούς και το έστειλαν νοτιοδυτικά. Δεν είναι γνωστό τι ακριβώς περιέχει, αλλά υποθέτουν ότι πρόκειται για λεηλατημένους θησαυρούς. Ο αστικός μύθος αναφέρει ότι το τρένο μπήκε σε μια σήραγγα κοντά στο Κάστρο Ξανς, σε μια ορεινή περιοχή της Κάτω Σιλεσίας όπου και εξαφανίστηκε… Η σήραγγα κατόπιν σφραγίστηκε και η τοποθεσία της ξεχάστηκε.

Οι δυο άντρες ισχυρίζονται πως εντόπισαν το τρένο σε βάθος 500 μέτρων μέσα στη γη, στην περιφέρεια Βάλμπρζιχ, στη νοτιοδυτική Πολωνία. Μέσα σε αυτό βρήκαν όπλα, βιομηχανικό εξοπλισμό, πολύτιμους λίθους και άλλους θησαυρούς. Κατόπιν επικοινώνησαν με τις αρμόδιες αρχές και ζήτησαν το ποσοστό που τους αντιστοιχεί, δηλαδή το 10% της αξίας των ευρημάτων, προκειμένου να αποκαλύψουν μες τη σειρά τους την ακριβή τοποθεσία που είναι το τρένο και ο θησαυρός. Οι αρχές της πόλης ζήτησαν από τους δύο άνδρες να τους υποδείξουν την ακριβή περιοχή που ισχυρίζονται ότι εντόπισαν το τρένο, προκειμένου να ξεκινήσουν οι ανασκαφές από ειδικούς καθώς, πιθανότατα, στην περιοχή να είναι τοποθετημένες πολλές νάρκες από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Κάποιοι άνθρωποι αναζήτησαν κατά καιρούς το τρένο, καταστρέφοντας τη σιδηροδρομική γραμμή στην προσπάθειά τους αυτή, αλλά δεν βρέθηκε ποτέ τίποτα. Όμως ο θρύλος προκαλεί τη φαντασία» δήλωσε η Γιοάνα Λαμπάρσκα, ειδήμων στην ιστορία της περιοχής.

telegraph.co.uk

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.