ImageHandler (1)Σύμφωνα με τον Iskra, η κυβέρνηση θέλει εκλογές-εξπρές ακόμη και στις 13 Σεπτεμβρίου.Για ποιο λόγο μπορεί η  κυβέρνηση να θέλει να καταθέσει στη Βουλή πρόταση εμπιστοσύνης, διερωτάται ο προσκείμενος στην Αριστερή Πλατφόρμα δικτυακός τόπος iskra.gr, τονίζοντας μάλιστα σε νέο δημοσίευμά του ότι αν τελικά τη ζητήσει για να «εκθέσει» υποτίθεται τους βουλευτές υπέρμαχους του «όχι,», τότε είναι «βαθιά νυχτωμένη».

Σύμφωνα με το iskra.gr, «την “εμπιστοσύνη” η κυβέρνηση θα τη ζητήσει από τη Βουλή, αν φυσικά το πράξει τελικά, για άλλους λόγους, προφανείς αλλά ανομολόγητους».

Όπως επισημαίνεται στο σχετικό δημοσίευμα, ίσως η κυβέρνησή τη ζητήσει «για να βρει αφορμή και δικαιολογητική βάση προκειμένου να εκδιωχθούν ως παρασυνάγωγοι οι “διαφωνούντες” του “ΟΧΙ” αφού δεν υπογράφουν δήλωση “εμπιστοσύνης” στο νέο τρίτο μνημόνιο υποδούλωσης και στην εφαρμογή του».

«Άλλωστε, εδώ και πολύ καιρό, πάγια απαίτηση προς την κυβέρνηση των κυριάρχων της ΕΕ και της εγχώριας διαπλεκόμενης ολιγαρχίας ήταν, να απαλλαγούν κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ από τα “βαρίδια” της αριστερής πτέρυγας, τα οποία εμπόδιζαν την ρεαλιστική προσγείωση στη μνημονιακή πεπατημένη», τονίζεται.

Όμως, όπως αναφέρει το iskra.gr, ίσως καταθέσει στη Βουλή πρόταση εμπιστοσύνης ώστε ανεξαρτήτως, σχεδόν, αποτελέσματος, να την αξιοποιήσει ως «καλή» αφορμή, προκειμένου να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές εξπρές εντός του Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο ιστότοπος της  Αριστερής Πλατφόρμας, η κυβέρνηση θέλει αυτές τις εκλογές-εξπρές ακόμη και στις 13 Σεπτεμβρίου, γιατί «φοβάται, σχεδόν, τρέμει, ότι η πάροδος του χρόνου της επιφυλάσσει φθορά και μάλιστα ακατάσχετη και ραγδαία».

«Ψήφο εμπιστοσύνης, λοιπόν, ως ύστατο κυβερνητικό “σωσίβιο” για την κυβέρνηση και κυρίως τα μνημόνια της λιτότητας και της υποτέλειας; Μήπως κάποιοι λογαριάζουν, αν λογαριάζουν, χωρίς τον ξενοδόχο; Θα δούμε !», καταλήγει το άρθρο.

protothema

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.