Πιθανότατα μετά τις 20 Αυγούστου ο πρωθυπουργός θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή

tsipras-laf-708
Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Βουλής. Θρυαλλίδα πολιτικών εξελίξεων αποτελεί για τον ΣΥΡΙΖΑ, και τον πρωθυπουργό προσωπικά η απώλεια του ορίου των 120 βουλευτών για το κυβερνών κόμμα. Πλέον οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ψηφίσαν τη συμφωνία περιορίζονται σε 118.

Κυβερνητικές πήγες επισημαίνουν ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να ολοκληρώσει τις διαδικασίες που έχουν σχέση με τη συμφωνία και μετά την εκταμίευση της πρώτης δόσης, πιθανότατα μετά τις 20 Αυγούστου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

Συνολικά “Ναι” ψήφισαν 222 βουλευτές , “Όχι” 64, ενώ 11 βουλευτές ψήφισαν “παρών”.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν οι: Λαφαζάνης, Βαρουφάκης, Κωνσταντοπούλου, Βαλαβάνη, Στρατούλης, Ήσυχος, Κοδέλας, Ζαχαριάς, Σωτηρίου, Χατζηλάμπρου, Κώτσιας, Λαπαβίτσας, Σταθάς, Χαραλαμπίδου, Γαϊτάνη, Σκούμας, Ιωαννίδης, Τσανάκα, Δελημήτρος, Ζερδελής, Διαμαντόπουλος, Σαμοΐλης, Μακρή, Διώτη, Αμμανατίδου, Ζάννας, Κριτσωτάκης, Λεουτσάκος Πετράκος, Ψαρρέα και Κυρίτση – Παρών δήλωσαν Α. Μητρόπουλος, Ν. Μιχαλάκης, Δ. Τζήκα, Β. Κατριβάνου, Χ. Καραγιαννίδης, Κ. Δερμιτζάκης, Θ. Κουρεμπές Γ. Κυρίτσης, Μ. Κανελλοπούλου και Α. Καββαδία – Απόντες Γ. Ακριώτης και Ε. Ουζουνίδου

skai

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.