νεα υορκη
Μπορεί να γνωρίζει αρχαία ελληνικά- ήταν αντικείμενο των σπουδών του- αλλά ο Μπόρις Τζόνσον δεν είναι ιδιαίτερα φιλέλληνας.

Τουλάχιστον όχι σε ό,τι αφορά το χρέος και την παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνη. Ο δήμαρχος του Λονδίνου, αν και παραδέχθηκε ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν είχε ιδιαίτερο τακτ όταν πρότεινε Grexit, τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να φύγει από το ευρώ και θα φύγει τελικά.

«Το πλάνο του Σόιμπλε δεν ήταν το έγγραφο με το μεγαλύτερο τακτ που έχω δει. Είναι ένα συναρπαστικό βλέμμα μέσα στο μυαλό ενός ακριβολόγου, οι σκέψεις ενός άνδρα με ξεκάθαρο όραμα για το πώς θα έπρεπε να λειτουργεί η Ευρώπη», είπε ο Μπόρις Τζόνσον, σε συνέντευξή του στο Spiegel. «Σε επίπεδο διανόησης έχει δίκιο. Λέει ”πρέπει να περικόψετε τον προϋπολογισμό σας και να δώσετε σημαντικό μερίδιο της οικονομίας σας σε κάποιους Θεσμούς στο Λουξεμβούργο υπό γερμανικό έλεγχο”», πρόσθεσε.

Οταν του επισημάνθηκε ότι αυτός είναι ένας σκληρός τρόπος για να πει κάποιος «δώστε τον έλεγχο ή βγαίνετε από το κλαμπ», ο δήμαρχος του Λονδίνου υπερασπίστηκε τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, λέγοντας πως ο Σόιμπλε ήθελε απλά να θέσει ξεκάθαρο το δίλημμα στους Ελληνες. «Αν θέλετε να συνεχιστεί η οικονομική υποστήριξη, αυτός που πληρώνει θα δίνει το ”ρυθμό”», είπε ερμηνεύοντας τη στάση του Γερμανού πολιτικού.

Οσο για το αν ο ίδιος θα θεωρούσε το «κούρεμα χρέους» σωστή λύση, ο Τζόνσον απάντησε «Οι Ελληνες πρέπει να βγουν από το ευρώ, χωρίς ερώτημα. Καημένοι. Και θα φύγουν τελικά. Αν διαγράψεις χρέος, τι λες στις άλλες χώρες που βίωσαν τη μιζέρια; Αυτό είναι ένα από εκείνα τα προβλήματα στα οποία δεν υπάρχει πραγματική λύση. Είναι λυπηρό».

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.