KALAMARAKIAΤα καλαμάρια, για να αποκτήσουν χρυσόξανθο χρώμα και να είναι μαλακά, θέλουν τον τρόπο τους και στην προετοιμασία και στο τηγάνισμά τους.

Πώς θα τα ετοιμάσεις
Τα καθαρίζεις, τα πλένεις και τα κόβεις σε ροδέλες (αν θέλεις και τα πλοκάμια και τα κεφάλια, τα κρατάς ολόκληρα). Στη συνέχεια τα βάζεις σε ένα βαθύ σκεύος, τα αλατίζεις, ρίχνεις τον χυμό από ένα λεμόνι, ένα φλιτζανάκι ούζο, τα ανακατεύεις και τα βάζεις για μία ώρα στο ψυγείο να μαριναριστούν. Μόλις είναι έτοιμα, τα στραγγίζεις και, όπως είναι μέσα στο σκεύος, τα αλευρώνεις καλά μέχρι να στεγνώσουν από τα υγρά τους.

Πώς θα τα τηγανίσεις
Γεμίζεις ένα βαθύ τηγάνι ή ένα κατσαρολάκι με λάδι (όχι μέχρι επάνω) και, μόλις κάψει, τινάζεις το περιττό αλεύρι από τα καλαμάρια και τα ρίχνεις λίγα-λίγα να τηγανιστούν. Αυτό είναι και το μυστικό: Πρέπει να τηγανιστούν σε δυνατή φωτιά (όχι πάνω από 2 λεπτά) και σε λάδι που να τα σκεπάζει. Το αργό τηγάνισμα σε λίγο λάδι τα σκληραίνει. Επίσης δεν πρέπει να ρίξεις πολλά μαζί, γιατί θα κολλήσουν μεταξύ τους και το τηγάνισμά τους θα είναι αποτυχία.

Μόλις αποκτήσουν χρυσόξανθο χρώμα, τα βγάζεις με μια τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα και τα σερβίρεις ζεστά, γαρνιρισμένα με λεμόνι.

Προσοχή, όταν τηγανίζεις σε καυτό λάδι, ώστε να μην συμβεί κάποιο ατύχημα. Καλύτερα να χρησιμοποιείς βαθύ τηγάνι (το οποίο δεν θα γεμίζεις μέχρι επάνω), απ΄ όπου είναι δυσκολότερο να χυθεί το καυτό λάδι ή να πιτσιλιστείς και να καείς.

Επιπλέον μη ρίχνεις το φαγητό από μακριά (έτσι υπάρχουν πιο πολλές πιθανότητες να πεταχτεί το λάδι επάνω σου) αλλά από κοντά, μαλακά και προσεκτικά. Και να μην φεύγεις λεπτό από την κουζίνα ώσπου να τελειώσεις το τηγάνισμα.

bimag

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.