tallestΑπό το παλαιότερο εστιατόριο στον κόσμο έως το πιο ενεργό ηφαίστειο της Γης. Οι περιοχές των ρεκόρ, που μπορείτε να δείτε από κοντά…

Το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες γιορτάζει φέτος 60 χρόνια κυκλοφορίας. Επί 60 χρόνια οι υπεύθυνοι των ρεκόρ καταγράφουν τα πιο εντυπωσιακά και πολλές φορές πιο περίεργα ρεκόρ που πραγματοποιούνται από ανθρώπους, ζώα, πράγματα αλλά και μέρη.


Και μιας και ο Αύγουστος είναι για τους περισσότερους εποχή διακοπών, δείτε μερικά από τα αξιοθέατα που συνδέονται με κάποιο από τα ρεκόρ του βιβλίου και που μπορείτε να επικευθείται και να θαυμάσετε από κοντά.

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΠΛΑΤΦΟΡΜΩΝ

1

Ο Μεγάλος Κεντρικός Σταθμός της Πόλης της Νέας Υόρκης (New York City’s Grand Central Terminal), που κατασκευάστηκε μεταξύ του 1903 και του 1913, έχει συνολικά 44 πλατφόρμες platforms. Σύμφωνα μάλιστα με το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, υπάρχει μια ακόμα μυστική και αχρησιμοποίητη πλατφόρμα κάτω από την Waldorf Astoria.

 

Ο ΠΙΟ ΣΤΕΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

1

Ονομάζεται Spreuerhofstrasse και βρίσκεται στο Reutlingen της Γερμανίας. Το πλάτος του στενότερου δρόμου του κόσμου είναι μόλις 0,3 μέτρα.

 

Η ΠΙΟ ΨΥΧΡΗ ΚΑΤΟΙΚΗΣΙΜΗ ΠΕΡΙΟΧΗ

1

Η μέση θερμοκρασία τον χειμώνα στο ρωσικό χωριό Oymyakon στη Σιβηρία κυμαίνεται κοντά στους  -55,5°C, ενώ το 1933 το θερμόμετρο έφτασε στους -68°C.

 

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

1

Το Oldest Sweet Shop στο Γιορκσάιρ στην Αγγλία England εγκαινιάστηκε το 1827.

 

ΥΨΗΛΟΤΕΡΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑΣ

1

Οι επισκέπτες του Εθνικού Πάρκου Zhangjiajieστην Κίνα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη θέα χρησιμοποιώντας τον ύψους 326 μέτρων ανελκυστήρα του πάρκου.

 

ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

1

Το Κράτος του Βατικανού, η Αγία Έδρα, βρίσκεται στο κέντρο της Ρώμης και καλύπτει έκταση μόλις 0,44 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

 

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

1

Μπορείτε ακόμα να απολαύσετε το γεύμα σας στοRestaurante Botín, στην Μαδρίτη,την πρωτεύουσα της Ισπανίας. Το εστιατόριο εγκαινιάστηκε το 1725.

 

ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

1

Το συγκρότημα του JW Marriott Marquis Hotel στο Ντουμπάι συμπεριλαμβάνει δύο κτήρια με 72 ορόφους. Το συνολικό ύψος των κτηρίων του ξενοδοχείου φτάνει τα  355,35 μέτρα.

 

ΠΙΟ ΕΝΕΡΓΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

1

Το ηφαίστειο Kilauea στη Χαβάι ενεργοποιήθηκε το 1983. Έκτοτε η δραστηριότητά του συνεχίζει χωρίς διακοπή, προσελκύοντας χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο.

 

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΝΤΙΣΚΟΜΠΑΛΑ

1

Το 2014 το φεστιβάλ Bestival παρουσίασε στο κοινό του την μεγαλύτερη ντισκομπάλα που έχει κατασκευαστεί ποτέ. Η μπάλα είχε διάμετρο 10,3 μέτρων και βρίσκεται στη Desert Island Disco, στη Νήσο Γουάιτ στην Αγγλία.

news247

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.