camping-708_0Οι εποχές είναι δύσκολες και οι διακοπές γίνονται ολιγοήμερες. Ενας τρόπος να εξασφαλίσεις και λεφτά, αλλά και να ζήσεις την περιπέτεια είναι να κάνεις κάμπινγκ.

Τι θα χρειαστείς όμως για να περάσεις τέλεια; Ιδού μερικές συμβουλές που μπορεί να σου αποδειχθούν πολύ χρήσιμες:

  1. Πάρε μαζί σου για βράζεις το βράδυ φασκόμηλο ή ευκάλυπτο, προκειμένου με τη μυρωδιά τους να διώξεις τα κουνούπια.
  2. Πάρε έξτρα πασαλάκια για τη σκηνή. Είτε έχει αέρα είτε όχι το πιο πιθανό είναι τα πασαλάκια σας να χαλάσουν,να στραβώσουν,να μη μπορούν να χρησιμοποιηθούν και να χρειαστείτε αναπληρωματικά.
  3. Πάρε μαζί σου λεπτές πετσέτες που δεν πιάνουν χώρο.
  4. Εχε μαζί σου ένα σκοινί. Θα σου χρησιμεύσει ποικιλοτρόπως, καθώς στηρίζοντάς το σε δέντρα ή πασάλους θα δημιουργήσεις μια αυτοσχέδια απλώστρα για τα μαγιό και τις πετσέτες.
  5. Πάρε μαζί σου καρεκλάκια. Υπάρχουν κάτι ειδικά/ιδανικά καρεκλάκια για camping τα οποία κλείνουν, είναι ελαφριά και εύκολα στη μεταφορά.
  6. Οταν θα μαγειρεύεις, τύλιξε το κρέας σε λάχανο για να μην καεί όταν το ψήνεις στη φωτιά. Επίσης, το λάχανο θα βοηθήσει και στη διατήρησης της υγρασίας.
  7. Αν αντιμετωπίσεις πρόβλημα με ένα τσιμπούρι, τοποθέτησε πάνω του ένα κομμάτι βαμβάκι εμποτισμένο με σαπούνι για 20 δευτερόλεπτα. Το τσιμπούρι θα αποτραβηχτεί.
  8. Κλείσε αεροστεγώς το φαγητό σου πριν ξεκινήσεις για να μην βρεις ανεπιθύμητα ζωύφια.
  9. Μην ξεχάσεις να έχεις οπωσδήποτε μαζί σου λάμπες και φαναράκια. Επίσης, θα σου αποδειχθεί χρήσιμος κι ένας μικρός φακός.
  10. Αγόραζε μεγάλα μπουκάλια νερό. Ο λόγος της ύπαρξης τους, πέρα από το προφανές: να απαλύνουν τη δίψα σου, είναι να ξεπλένουν τα πόδια σου πριν μπεις στη σκηνή.
iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.