ΤΖΕΡΕΜΙΤι θα μπορούσε να θεωρεί ως απειλή για τον κόσμο ένας επενδυτής της Wall Street;

Σύμφωνα με τον βρετανό συνιδρυτή και επικεφαλής της στρατηγικής επενδύσεων της Grantham Mayo van Otterloo (GMO) Jeremy Grantham, έναν από τους πιο σημαντικούς επενδυτές στην παγκόσμια αγορά, η ερώτηση αυτή έχει μια περίεργη απάντηση.

Στην πρόσφατη επιστολή προς τους πελάτες της GMO, ο Grantham παρουσιάζει 10 προβλήματα «που απειλούν την υπόστασή μας».  Ποια είναι αυτά; Δείτε:

  1. Η πίεση για αύξηση του ΑΕΠ των ΗΠΑ και στην ισορροπία του ανεπτυγμένου κόσμου.
  2. Η εποχή των άφθονων και φθηνών πόρων που φεύγει για πάντα
  3. Το πετρέλαιο
  4. Τα κλιματικά προβλήματα
  5. Η παγκόσμια έλλειψη τροφίμων
  6. Η εισοδηματική ανισότητα
  7. Η κατανόηση των ελλείψεων στη δημοκρατία και τον καπιταλισμό
  8. Οι ελλείψεις της Fed
  9. Οι επενδυτικές φούσκες σε έναν κόσμο που είναι, αυτή τη στιγμή, ενδιαφέρων διαφορετικός
  10. Οι περιορισμοί του Homo Sapiens

Ο θρυλικός επενδυτής λοιπόν ανησυχεί για έναν κόσμο που δεν μπορεί να συνεχίσει να αναπτύσσεται όπως επιθυμεί, δεν κυβερνάται σωστά, είναι γεμάτος από ηγέτες που απατούν τους εαυτούς τους σχετικά με τις δυνατότητές τους και την αποτελεσματικότητα τους, εξαντλούνται οι προμήθειές του και κυριαρχείται από ζώα με περιορισμένες δυνατότητες: τους ανθρώπους.

Ο Grantham κλείνει την επιστολή του με αυτόν τον τρόπο:

«Για όσους ενδιαφέρονται για την πλήρη εικόνα, ανησυχώ επίσης για την αξιόλογη επιτάχυνση των χρήσιμων τεχνολογιών – κυρίως στις εναλλακτικές πηγές ενέργειας, αλλά και στη γεωργία – που μπορούν τελικά  να σώσουν μόνο το μπέικον μας. Θα ήταν κρίμα, ωστόσο, αυτό να χαλάσει το ομοιόμορφο τόνο αυτής της συζήτηση για αυτό το τρίμηνο, οπότε θα περιμένω ένα ακόμα τρίμηνο για να σας ενημερώσω για τις πολλές θετικές εξελίξεις. Να έχετε ένα καλό καλοκαίρι

Fortunegreece

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.