trapeza_1.8_708Δεν θα μπουν στον «Τειρεσία» οι επιταγές τα γραμμάτια και οι συναλλαγματικές, με ημερομηνία πληρωμής- λήξης από τις 20 Ιουλίου έως τις 31 Αυγούστου, που δεν εξοφλούνται.

Αυτό θα ισχύσει εάν εξοφληθούν έως τις 30 Σεπτεμβρίου, όπως προβλέπει η Νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Παράλληλα, δίνεται για την διευκόλυνση των επιχειρήσεων που εξαιτίας των περιορισμών στη λειτουργία των τραπεζών δεν μπορούν να ανταποκριθούν εγκαίρως στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Συγκεκριμένα, στην ΠΝΠ αναφέρεται ότι: «Επιταγές, επί των οποίων έχει βεβαιωθεί από την πληρώτρια τράπεζα αδυναμία πληρωμής με ημερομηνία από την 20η Ιουλίου 2015 μέχρι την 31η Αυγούστου 2015, όπως και γραμμάτια εις διαταγήν και συναλλαγματικές με ημερομηνία λήξης εντός του ανωτέρω χρονικού διαστήματος, που δεν εξοφλήθηκαν, δεν εμφανίζονται σε αρχεία δεδομένων οικονομικής συμπεριφοράς που τηρούνται από τα πιστωτικά ιδρύματα ή από φορείς χάριν αυτών, εάν αποδεδειγμένα εξοφληθούν το αργότερο μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2015».

Δείτε αναλυτικά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.