Ένα φιλί στον δρόμο δεν είναι κοινωνικά αποδεκτό σε όλες τις χώρες. Στο Παρίσι πάντως, μάλλον συνηθίζεται...Οι επιστήμονες έχουν πραγματοποιήσει πολλές έρευνες για τις ευεργετικές ιδιότητες των φιλιών αφού ένα φιλί είναι αρκετό για να μας βοηθήσει να επιλέξουμε το σωστό σύντροφο αλλά και να μας χαρίσει μερικά χρόνια ζωής.

Ωστόσο, αυτό που λίγοι γνωρίζουν είναι η πολιτιστική σημασία που έχει ένα φιλί. Έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Νεβάδα και στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν όλοι οι πολιτισμοί την ίδια άποψη για το φιλί. Ενώ μερικοί το θεωρούν ως μια ρομαντική και συνάμα ερωτική κίνηση κάποιοι άλλοι το θεωρούν ως κάτι εντελώς αηδιαστικό.

Οι ερευνητές μελέτησαν 168 πολιτισμούς το προηγούμενο έτος και από αυτούς μόνο οι 77 θεωρούσαν το το φιλί ως κάτι ρομαντικό, δηλαδή μόνο το 45%.

«Αυτό μας υπενθυμίζει ότι μπορεί ορισμένες συμπεριφορές να μας φαίνονται κανονικές, όμως αυτό δεν ισχύει σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα, μπορεί να θεωρηθεί και ως κάτι παράξενο» ανέφερε στην Washington Post ο Justin Garcia, υπεύθυνος της μελέτης στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα.

kissing.jpg

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα φιλιά θεωρούνται ως κάτι απολύτως ρομαντικό στις χώρες τις Μέσης Ανατολής. Την ίδια άποψη έχει το 73% στην Ασία, το 70% των πολιτισμών στην Ευρώπη και στη Βόρεια Αμερική το 55%.

Σε ολόκληρη την Ευρώπη, ένα πεταχτό φιλί στο μάγουλο αποτελεί ένα είδος χαιρετισμού ενώ το φιλί στα χείλη είναι πράγματι μια ρομαντική χειρονομία. Στην Ινδία, το Μπαγκλαντές και την Ταϊλάνδη, είναι μια ιδιωτική πράξη. Παρόλα αυτά, ορισμένες κοινωνίες δεν θεωρούν τα φιλιά καθόλου ρομαντικά.

kiss.jpg

Όσον αφορά την ιστορία του φιλιού, το φιλί στο λαιμό θεωρείται προνόμιο των θηλαστικών ενώ το φιλί στα χείλη είναι κάτι που το συνηθίζουν οι χιμπατζίδες και οι μπονόμπο. Επίσης, οι μπονόμπο συνηθίζουν να φιλιούνται χρησιμοποιώντας και την γλώσσα τους.

bonobo-hd-1.jpg

newmoney

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.