mega_LARGE_t_53761_1367477_type12250

Συνεχίζονται σήμερα οι διαβουλεύσεις που ξεκίνησαν χθες μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών.

Tα τεχνικά κλιμάκια έφτασαν γύρω στις 10 το πρωί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ενώ αναμένεται να έχουν επίσης επαφές στην Τράπεζα της Ελλάδας και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας,

Ακόμη, ωστόσο, δεν έχει αποσαφηνιστεί το πού και με ποιους θα συναντιούνται οι επικεφαλής της πάλαι ποτέ τρόικας, που έχει αποκτήσει και τέταρτο μέλος.

Το σίγουρο είναι ότι οι επικεφαλής των θεσμών, οι οποίοι θα φτάσουν στην Αθήνα τις αμέσως επόμενες ημέρες, θα καταλύσουν τελικά σε γνωστό ξενοδοχείο, μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από το υπουργείο Οικονομικών.

“Εμείς θα υπηρετήσουμε κατά γράμμα και τη συμφωνία του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής. Νομίζω ότι προχωράμε με οργανωμένο τρόπο και ελπίζουμε όλα να θα πάνε καλά στο τέλος”, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά την χθεσινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ).

Ωστόσο, πριν αρχίσει για τα καλά η διαπραγμάτευση η εκπρόσωπος της Κομισιόν έστειλε μήνυμα στην Αθήνα ότι τα δύο πολυνομοσχέδια, που ψηφίστηκαν στη Βουλή, ήταν αρκετά για να ξεκινήσουν οι συζητήσεις αλλά δεν φτάνουν για να εκταμιευθεί και η πρώτη δόση.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, ωστόσο, σημειώνουν ότι ούτε στη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής (12/7/2015), ούτε στις δύο επιστολές προς τον ESM του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου υπάρχει η παραμικρή νύξη για τρίτη δέσμη προαπαιτουμένων.

megatv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.