Βαγγέλης Παπανίκος: “Ο Μίλτος ήρθε για να μείνει” …

TENTOGLOYΟ Κώστας Κουκοδήμος, με τον θρυλικό Γρεβενιώτη άλτη Μίλτο Τεντόγλου μοιραζόταν την κορυφαία επίδοση 17χρονου όλων των εποχών στην Ελλάδα, με 7.69μ. Όχι πια!

Ο τρομερός 17χρονος από τα Γρεβενά, με άλμα στα 7.73μ. έσβησε και τον Κώστα Κουκοδήμο από τα ρεκόρ.

Με το νέο πανελλήνιο ρεκόρ ο Μιλτιάδης Τεντόγλου επιβεβαίωσε την ποιότητα του σαν αθλητής καθώς σε κάθε αγώνα που κάνει πηδάει σταθερά πάνω από 7.60μ. και συνήθως κάνει ρεκόρ!

Ο προπονητής του, Βαγγέλης Παπανίκος μιλώντας στο Star-fm.gr, δήλωσε πως “ο Μίλτος είναι σε μεγάλη φόρμα, και ήρθε για να μείνει” …

Όταν καταφέρνεις να εντυπωσιάζει τον Ρόμπερτ Εμιγιάν και να σε ξεχωρίζει από όλους τους 17χρονους που αγωνίστηκαν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα των παίδων, τότε τα λόγια περισσεύουν.

Δείτε πόσο πίσω πάτησε:

TENTOGLOY ALMA

Με το 7.73μ. ο Μιλτιάδης, κατέλαβε την τρίτη θέση και σύμφωνα με το sportsfeed.gr, ο Λούης Τσάτουμας έδειξε πόσο μεγάλος αθλητής είναι, σπεύδοντας να του δώσει συγχαρητήρια για το νέο ρεκόρ.

Η Ελεονώρα Ρωσιάδου, σημειώνει στο sportsfeed.gr:

Τη δεύτερη μέρα του πανελλήνιου στο ΟΑΚΑ, γίναμε μάρτυρες μιας υπέροχης σκηνής. Ο σπουδαίος Λούης Τσάτουμας αγκάλιασε το μέλλον του ελληνικού μήκους και του έδωσε την καλύτερη συμβουλή. «Keep jumping Μίλτο Τεντόγλου».

Ο ένας έχει διαγράψει τεράστια καριέρα και ο άλλος έχει τις προδιαγραφές να τον ακουλουθήσει. Ήταν φοβερό το σκηνικό με τους δύο να κάνουν τα άλματα τους, ο ένας μετά τον άλλο και να πετυχαίνουν σπουδαίες επιδόσεις. Ο Τεντόγλου νέο πανελλήνιο ρεκόρ παίδων με 7.73μ. και ο Τσάτουμας μετά από πολλά προβλήματα τραυματισμών να κάνει το 8.09μ. Ένα εκατοστό από το όριο για το παγκόσμιο του Πεκίνου. Εκεί όπου σίγουρα θα ταξιδέψει ο Λούης. Δε γίνεται να μην πάει…

Μετά τον αγώνα, Τσάτουμας και Τεντόγλου φωτογραφήθηκαν για το Sportsfeed και μίλησαν για τον αγώνα. Και όχι μόνο.

tsatoymas - tentogloy - ΤΣΑΤΟΥΜΑΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ

«Σίγουρα είναι ένα πολύ ωραίο συναίσθημα η νίκη, ωστόσο νιώθω και μια πικρία που για μόλις ένα εκατοστό δεν έπιασα το όριο για το παγκόσμιο. Χαίρομαι όμως πολύ για τον Μίλτο και του είπα να μην αφήσει τα δύο τελευταία άλματα γιατί μπορούσε να κάνει ακόμα δύο νέα πανελλήνια ρεκόρ. Ωστόσο οι πολλοί αγώνες τον κούρασαν και επέλεξε να σταματήσει. Είναι πολύ μικρός ακόμα και όλα τα σημάδια δείχνουν πως το μέλλον του ανήκει. Δεν χρειάζεται να πω κάτι περισσότερο για αυτό γιατί τα έχουμε συζητήσει με τον ίδιο και του τα έχω πει προσωπικά». Όσον αφορά στη συμβουλή του, η απάντηση του Τσάτουμα στο Sportsfeed «Η μόνη συμβουλή που θα μπορούσα να του δώσω είναι Keep Jumping».

Ο Τεντόγλου άκουγε προσεκτικά τον Τσάτουμα και η αλήθεια είναι πως αν και 5ος στον κόσμο, ακόμα δεν έχει συνηθίσει στην… προβολή. «Νιώθω υπέροχα που πέτυχα και πάλι τον στόχο μου. Είχα πολλούς συνεχόμενους αγώνες και με ενόχλησε η μέση μου όποτε επέλεξα να μην συνεχίσω με τα δύο τελευταία άλματα. Από εδώ και πέρα θέλω να ξεκουραστώ και ετοιμάζομαι να κάνω διακοπές στην Κέρκυρα. Να είμαι καλά του χρόνου και ελπίζω να συνεχίσω ακόμα πιο δυναμικά» ήταν τα λόγια του 17χρονου φαινόμενου στο Sportsfeed.

Γράφει ο ΣΕΓΑΣ:

Το πρόσωπο των αγώνων στον τελικό του μήκους τα τελευταία χρόνια είναι ο Λούης Τσάτουμας. Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ ήταν και φέτος ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές, δεν ήταν όμως, ο μοναδικός.

Ο Τσάτουμας “προσγειώθηκε” στα 8,09 μ., ένα εκατοστό κάτω από το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και έδειξε για μια ακόμη φορά,πως παρά τα προβλήματα βρίσκει το δρόμο για άλματα πάνω από τα 8,00 μέτρα.

Ο μοναδικός 17χρονος Μιλτιάδης Τεντόγλου κατάφερε για μια ακόμη φορά να εντυπωσιάσει με το 7,73 μ. και να βελτιώσει  για τρίτη φορά φέτος το δικό του πανελλήιο ρεκόρ παίδων.

Ο νεαρός έκανε την καλύτερη προσπάθεια στο τρίτο του άλμα, ενώ μετά το τέταρτο ολοκλήρωσε τον αγώνα του, καθώς είχε ενοχλήσεις στη μέση. “Οταν ξεκίνησα τη χρονιά είχα ως στόχο να πιάσω το όριο για το Κάλι. Μετά το 7,41 μ. κατάλαβα πως μπορώ να κάνω το όριο. Μπορώ να πω όμως πως όλες οι επιδόσεις ήρθαν πολύ φυσικά. Δεν είχα στο μυαλό μου όλες αυτές τις επιδόσεις”, είπε ο αθλητής που γυμναζεται με τον Βαγγέλη Παπανίκο και συμπλήρωσε για τον Λούη Τσάτουμα: “Είναι ένας θρύλος του αγωνίσματος. Μου έχει δώσει πολλές συμβουλές και με έχει βοηθήσει”.

Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 7,69 μ., από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας του στις Σέρρες (28/6). “Είχαμε πει με τον προπονητή μου, πως ακόμη κι αν έπιανα το όριο για το Παγκόσμιο, θα αποφασίσαμε αργότερα, για τη συμμετοχή μου σε αυτό. Το μυαλό μου είναι εκεί, αλλά το κορμί μου έχει ανάγκη από ξεκούραση”, είπε ο Τσάτουμας για το ενδεχόμενο συμμετοχής στο Παγκόσμιο. Ο Τσάτουμας, μπορεί να μην έπιασε το όριο, ωστόσο μπορεί να πάρει την πρόκριση αν είναι μέσα στους 32 της παγκόσμιας κατάταξης.  Το ρυθμό του φαίνεται να βρίσκει ο Γιώργος Τσάκωνας, που ήταν δεύτερος με 7,78 μ., ενώ τρίτος στους άνδρες ήταν ο Μιχάλης Μερτζανίδης με 7,70 μέτρα. Ο Τεντόγλου, ως παίδας είχε δικαίωμα συμμετοχής μόνο στο πρωτάθλημα των Νέων, που γίνεται παράλληλα με αυτό των Ανδρών.

Star-fm.gr: Ο Δήμος Γρεβενών θα πρέπει από τώρα να ψάχνει να βρει χώρο για την εγκατάσταση “Ανδριάντα” του Βαγγέλη Παπανίκου στα Γρεβενά, και ακολουθούν κι άλλοι (Ανδριάντες)!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.