kortzidis708Οι παραβάσεις και οι παραλείψεις στο λούνα-παρκ του Ελληνικού, αποτέλεσμα του οποίου ήταν να χάσει ένα 13χρονο αγοράκι τη ζωή του, στοίχησαν στον πρώην δήμαρχο και νυν δημοτικό σύμβουλο Χρήστο Κορτζίδη, την “παύση” του για ακόμη 5 μήνες από τον δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Η επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ απέρριψε την αίτηση του Χ. Κορτζίδη, με την οποία ζητούσε να ανασταλεί η από 27.1.2015 απόφαση του γενικού γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής που του επέβαλε πειθαρχική ποινή 5μήνης παύσης για σοβαρή παράβαση καθήκοντος από βαρεία αμέλεια. Υπενθυμίζεται ότι το λούνα παρκ λειτουργούσε χωρίς να έχει εκδοθεί σχετική άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, καθώς «δεν είχε κατατεθεί φάκελος με τα σχετικά δικαιολογητικά, μήτε σαφές και ορισμένο αίτημα λειτουργίας».

Παράλληλα, δεν είχε κατατεθεί φάκελος στον οποίο «να αναφέρονται τα μέτρα ασφαλείας που απαιτούνται για την λειτουργία του χώρου».

Όπως αναφέρεται στην απόφαση του ΣτΕ «ο κ. Κορτζίδης, ως δήμαρχος αρμόδιος για την έκδοση άδειας λειτουργίας και εγκατάστασης του λουνα παρκ, αν και γνώριζε την εγκατάστασή του, επέτρεψε τη λειτουργία του χωρίς την προβλεπόμενη άδεια». Ενώπιον του ΣτΕ ο κ. Κορτζίδης υποστήριξε ότι από την πειθαρχική ποινή θα υποστεί βαρύτατη ηθική βλάβη, η οποία ανάγεται στην προσβολή της τιμής και της υπόληψής του στην τοπική κοινωνία που εκλέγεται. Όμως, οι σύμβουλοι Επικρατείας είχαν αντίθετη άποψη, σημειώνοντας ότι η ηθική βλάβη την οποία επικαλείται ότι θα υποστεί ο κ. Κορτζίδης από την υλοποίηση της πειθαρχικής αργίας, «θα αποκατασταθεί πλήρως» σε περίπτωση που γίνει δεκτή η κυρία προσφυγή του.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.