giatros--farmakopoios-edinan-narkwtika-se-toksikomaneis.w_lΈνας 74χρονος ιατρός-παθολόγος και ένας 43χρονος φαρμακοποιός στον Αγ. Παντελεήμονα κατηγορούνται για παράνομη χορήγηση ναρκωτικών χαπιών σε τοξικομανείς.

Ένας 74χρονος ιατρός-παθολόγος και ένας 43χρονος φαρμακοποιός στον Αγ. Παντελεήμονα κατηγορούνται για παράνομη χορήγηση ναρκωτικών χαπιών σε τοξικομανείς, οι οποίοι έφθαναν εκεί από διάφορες περιοχές της Αθήνας και έκαναν «ουρές» έξω από το κατάστημα για να προμηθευτούν και να διακινήσουν παράνομα τα σκευάσματα.

Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής συνέλαβαν και τέσσερα ακόμη άτομα ηλικίας 37, 50, 55 και 56 ετών για παράνομη προμήθεια ναρκωτικών φαρμακευτικών σκευασμάτων. Οι αστυνομικοί στο πλαίσιο της έρευνας για τη διακίνηση ναρκωτικών χαπιών στις πιάτσες τοξικομανών, έφθασαν στο φαρμακείο του 43χρονου στον Αγ. Παντελεήμονα ο οποίος έδινε στους άλλους συλληφθέντες τα χάπια εκτελώντας παράνομες ιατρικές συνταγές είτε άνευ ιατρικής συνταγής. Όπως διαπιστώθηκε, οι ιατρικές συνταγές είχαν εκδοθεί και χορηγηθεί παράνομα από 74χρονο ιατρό.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο φαρμακείο και στην οικία του 43χρονου συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 363 ναρκωτικά φαρμακευτικά δισκία XANAX, TAVOR, LEXOTANIL, HIPNOSEDON, πλήθος πρωτότυπων μονόγραμμων συνταγών φαρμακευτικών ναρκωτικών δισκίων, 350 ευρώ, ένα πιστόλι κρότου με επτά φυσίγγια και ένα σπρέι πιπεριού. Οπως προέκυψε οι ιατρικές συνταγές χορηγούνταν σε τοξικομανείς, σε χρονικά διαστήματα και σε ποσότητες που δεν δικαιολογούσαν θεραπευτικούς σκοπούς, κάτι που καθιστά προφανές για τους αρμόδιους αξιωματικούς την περαιτέρω διάχυσή τους στην παράνομη αγορά ναρκωτικών σε «στέκια» στο κέντρο της Αθήνας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε για ανάκριση σε Τακτικό Ανακριτή.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.