xpΟριστικό τέλος έδωσε η Microsoft στο θρυλικό λειτουργικό της σύστημα Windows XP, προχωρώντας πλέον και στον τερματισμό υποστήριξης ενάντια σε κακόβουλο

λογισμικό που παρείχε έως πρόσφατα στους χρήστες του λειτουργικού.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία απέσυρε την υποστήριξη για το “Εργαλείο Αφαίρεσης Κακόβουλου Λογισμικού” (Malicious Software Removal Tool).

Υπενθυμίζεται ότι τα Windows XP έπαψαν να διατίθενται τον Απρίλιο του 2014, οπότε και η Microsoft σταμάτησε να διαθέτει διορθωτικά ασφαλείας για το λειτουργικό σύστημα.

Πάντως, τα XP αντιπροσωπεύουν ακόμη το 12% της παγκόσμιας αγοράς λειτουργικών συστημάτων, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα τεχνολογίας The Inquirer, η οποία επικαλείται στοιχεία της εταιρείας Netmarketshare.

Το εν λόγω ποσοστό έπεσε στο ήμισυ σε σχέση με το περασμένο έτος, ωστόσο το λειτουργικό συνεχίζουν να αποτελούν το τρίτο δημοφιλέστερο λειτουργικό στον κόσμο, δεδομένου ότι έχουν συμπληρώσει σχεδόν 14 χρόνια ζωής.

Τον Ιανουάριο του 2014, η Microsoft είχε εκδώσει ανακοίνωση προειδοποιώντας: “Η έρευνά μας έδειξε ότι η αποτελεσματικότητα των anti-malware λύσεων για λειτουργικά συστήματα που δεν έχουν πλέον υποστήριξη είναι περιορισμένη. Η εγκατάσταση μιας ολοκληρωμένης λύσης προστασίας ξεκινά με τη χρήση σύγχρονων software και hardware, τα οποία είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να προστατεύουν από τις απειλές του σήμερα”.

megatv

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.