mainontai-purina-metwpa-se-lakwnia-kai-skuro.w_lΜάχη με τα πύρινα μέτωπα και με ανέμους που φθάνουν τα 10 μποφόρ, δίνουν οι Πυροσβεστικές δυνάμεις σε Λακωνία και Σκύρο. Αναζωπυρώσεις σε Υμηττό.

Δύο ενεργά μέτωπα στη Λακωνία και ένα στη Σκύρο, είναι αυτά που απασχολούν περισσότερο τους επικεφαλής αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος. Τα μέτωπα είναι κοντά στα χωριά Βελανιδιά και Καστανιές, με τα εναέρια μέσα να μην μπορούν να επιχειρήσουν εξαιτίας των ανέμων που φθάνουν την ένταση των 10 μποφόρ. Το έργο της κατάσβεσης έχει πέσει στις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμες και στελέχη του πεζικού όπου επιχειρούν προσεγγίζοντας με τα πόδια τις εστίες, καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα να πλησιάσουν υδροφόρα οχήματα.

Μικρές αναζωπυρώσεις λόγω των ισχυρών ανέμων σημειώνονται κατά διαστήματα στον Υμηττό. Στην Μαλακάσα η πυρκαγιά βρίσκεται αυτή την ώρα σε πλήρη ύφεση, ενώ αναζωπύρωση που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί αντιμετωπίστηκε άμεσα. Στο σημείο πάντως παραμένουν σε ετοιμότητα ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής. Η πυρκαγιά κατέστρεψε περίπου 600 στρέμματα δάσους.

Σε εξέλιξη φωτιά στη Σκύρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 02:10 σήμερα, σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ατσίτσα στη Σκύρο. Στην επιχείρηση κατάσβεσής της συμμετέχουν 17 πυροσβέστες με 5 οχήματα, 3 υδροφόρες του Δήμου και 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη, τα οποία όμως δεν μπορούσαν να ανεφοδιαστούν λόγω υψηλού κυματισμού στη θάλασσα και ειδοποιήθηκαν βαρέως τύπου ελικόπτερα.

Από χθες 76 πυρκαγιές στη χώρα

Από τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής έως τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου σε όλη τη χώρα εκδηλώθηκαν 79 πυρκαγιές. Υψηλός παραμένει και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς στους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αχαΐας, Ηλείας, Κυκλάδων και στα νησιά Λέσβο, Χίο, Σκύρο, Κύθηρα και Ζάκυνθο.

Στο μεταξύ, μάχη με το χρόνο δίνουν στη Νεάπολη συνεργεία της ΔΕΗ προκειμένου να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στα Κύθηρα που διεκόπη από χθες λόγω ζημιών στο δίκτυο.

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι συλληφθέντες για τη φωτιά στον Υμηττό

Ελεύθεροι αφέθηκαν -αφού πήραν προθεσμία για να απολογηθούν- οι δύο συλληφθέντες για τη φωτιά στον Υμηττό. Οι δύο μελισσοκόμοι, ο 67χρονος Ελληνας Α.Γ. και ο 58χρονος Βούλγαρος T.D, οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο, όπου ο εισαγγελέας τους άσκησε ποινική δίωξη για εμπρησμό δάσους από αμέλεια και εμπρησμό από τον οποίο μπορούσε να προκληθεί κίνδυνος για ανθρώπους και πράγματα, αδικήματα δηλαδή σε βαθμό πλημμελήματος και τούς άφησε ελεύθερους.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.