sok-apo-pornografiko-uliko-me-paidakia-katw-twn-5-etwn.w_l32χρονος συνελήφθη με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, που αναπαριστούσε παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών σε σεξουαλικές πράξεις με ενήλικες.

Μπροστά σε μια πρωτοφανή υπόθεση βρίσκεται η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τη σύλληψη ενός 32χρονου για πορνογραφία ανηλίκων στο διαδίκτυο.

Ο 32χρονος που συνελήφθη στο Λαύριο, είχε στην κατοχή του αρχεία με μωρά παιδιά τριών – τεσσάρων μηνών, ντυμένα προκλητικά, να κακοποιούνται σεξουαλικά.

Ομως, το πρωτοφανές της υπόθεσης δεν είναι μόνο αυτό. Ο 32χρονος, υποστήριξε στις αρχές ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, για τα οποία ο ψυχίατρός του του έχει επιτρέψει με ιατρική γνωμάτευση -την οποία έδειξε στους αστυνομικούς- να βλέπει τέτοιου είδους πορνογραφικό υλικό.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, ο ψυχίατρος πήγε ως μάρτυρας υπεράσπισής του 32χρονου στον εισαγγελέα.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από διαδικτυακό έλεγχο σε δίκτυο διαμοιρασμού αρχείων, για κατοχή και διακίνηση υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, κατά τον οποίο πραγματοποιήθηκε καταγραφή των ηλεκτρονικών ιχνών ατόμων που κατείχαν και διαμοίραζαν συγκεκριμένο αρχείο. Από τον έλεγχο προέκυψε ηλεκτρονικό ίχνος που ανήκε σε χρήστη εντός της Ελλάδας.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησε ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των δεδομένων και στοιχείων της υπόθεσης, ενώ εκδόθηκε διάταξη και βούλευμα από την αρμόδια εισαγγελική Αρχή, για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Ο κάτοχος της επίμαχης σύνδεσης διαδικτύου ταυτοποιήθηκε και χθες το πρωί κλιμάκιο αστυνομικών πραγματοποίησε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του, σε περιοχή της Αττικής.

Από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά μέσα του 32χρονου, εξακριβώθηκε η κατοχή εκατοντάδων αρχείων με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, τα οποία αναπαριστούσαν παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών σε σεξουαλικές πράξεις με ενήλικες, γεγονός για το οποίο ο άνδρας συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου. Στο πλαίσιο της έρευνας, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος Η/Υ, ο οποίος θα αποσταλεί στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις.
Ο δράστης με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.