σοιμπλε
Επιμένει στην άποψή του για την αναγκαιότητα ενός προσωρινού Grexit ο Β. Σόιμπλε με νεότερες δηλώσεις του το πρωί της Πέμπτης σε γερμανικό ραδιόφωνο.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αναφέρει πως πολλοί οικονομολόγοι αλλά και το ΔΝΤ αμφιβάλουν για το εάν τα προβλήματα της Ελλάδας μπορούν να επιλυθούν χωρίς “κούρεμα” χρέους, επανέλαβε όμως την εκτίμηση πως η διαγραφή του ελληνικού χρέους δεν είναι δυνατή εντός του ευρώ.

Σχετικά με το χθεσινό ναι στα προαπαιτούμενα που ψήφισε η ελληνική Βουλή, ο κ. Σόιμπλε υπογράμμισε ότι πλέον “βρισκόμαστε ένα βήμα παραπέρα, είναι ένα σημαντικό βήμα”.

Aναφέρθηκε στις αυξανόμενες οικονομικές ανάγκες της Ελλάδας, οι οποίες μέσα σε λίγες εβδομάδες αυξήθηκαν από τα 10 στα 80 δισεκ. ευρώ.

Ζήτησε παράλληλα από την Ελλάδα να εφαρμόσει τα όσα έχει υποσχεθεί. “Πρέπει να διατηρήσουμε τη συνοχή της Ευρώπης και να την ενισχύσουμε. Πρέπει κανείς να τηρεί τα όσα έχει υποσχεθεί. Διαφορετικά χάνεται η εμπιστοσύνη”, τόνισε.

Αναφερόμενος στο πώς θα προχωρήσουν τώρα τα πράγματα ο Σόιμπλε εξήγησε ότι τώρα το Eurogroup πρέπει να εξετάσει το ελληνικό νομοσχέδιο.

“Θα εξετάσουμε αν η Ελλάδα υιοθέτησε τους νόμους που απαιτούνται”, είπε και συμπλήρωσε ότι θα ζητήσει από τη γερμανική Βουλή εντολή για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την παροχή ενός τρίτου πακέτου βοήθειας στην Ελλάδα.

megatv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.