αστρα 2Ο Αστρονομικός Σύλλογος Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει στους Φιλιππαίους Γρεβενών την 9η Πανελλήνια Εξόρμηση Ερασιτεχνών Αστρονόμων (ΠΕΕΑ) στις 17-19 Ιουλίου.

Οι ΠΕΕΑ πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σε διαφορετικό σημείο, όπου συγκεντρώνονται και κατασκηνώνουν για 3 βράδια ερασιτέχνες αστρονόμοι και λάτρεις του νυχτερινού ουρανού από όλη την Ελλάδα. Σκοπός είναι η σύσφιξη των σχέσεων, η γνωριμία, η ανταλλαγή απόψεων, η προώθηση της αστρονομίας και η άμεση επαφή με τη φύση και το νυχτερινό ουρανό, σε ένα πανέμορφο μέρος.

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης θα πραγματοποιηθούν καθ’ όλη  τη διάρκεια της ημέρας workshops σχετικά με την αστρονομία, ομιλίες και το βράδυ παρατήρηση του ουρανού. Στο χώρο εκτός από το πλήθος των τηλεσκοπίων των συμμετεχόντων θα υπάρχουν και τηλεσκόπια για τους επισκέπτες, όπου ο καθένας θα μπορεί να παρατηρεί και να συμβουλεύεται από έμπειρους ερασιτέχνες αστρονόμους.

Την εκδήλωση πλαισιώνουν την Παρασκευή 17 Ιουλίου η ομιλία του κ. Θανάση Οικονόμου (καθηγητής αστροφυσικής του Πανεπιστήμιου Σικάγο και συνεργάτης της ΝΑΣΑ) και το Σάββατο 18 Ιουλίου η ομιλία του κ. Γιάννη Σειραδάκη (καθηγητής στο Τμήμα Φυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης).

αστραΗ ιστοσελίδα της εξόρμησης: www.astroexormisi2015.gr

Η σελίδα στο facebook:    9η ΠΕΕΑ – Αστροεξόρμηση 2015

email: astro.kozani@gmail.com

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Πλεξίδας Νικόλαος 6939669800

Τζήμκας Νίκος 6937219339

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.