ΤΡΑΠΕΖΕΣ...Παρατείνεται για δύο ακόμη ημέρες, ως την Τετάρτη 15 Ιουλίου, η τραπεζική αργία, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών. Στο μεταξύ, αμετάβλητο άφησε η ΕΚΤ το όριο του ELA για τις ελληνικές τράπεζες, καθώς ο Μάριο Ντράγκι και οι κεντρικοί τραπεζίτες τηρούν στάση αναμονής για τις αποφάσεις οι οποίες πρέπει να ψηφιστούν από την ελληνική βουλή.

Σύμφωνα με δύο τραπεζίτες, που είχαν από νωρίς μιλήσει για τη νέα παράταση στο Reuters, η κυβέρνηση θα επανεξετάσει την κατάσταση την Τετάρτη, ενώ ο ένας από αυτούς δήλωσε ότι στόχος είναι να ξανανοίξουν τα τραπεζικά καταστήματα από την Πέμπτη.

Ουσιαστικά διατηρούν τις ελληνικές τράπεζες εν ζωή αλλά δεν χορηγούν ρευστότητα που θα επέτρεπε να ανοίξουν ακόμη και από την Τρίτη. Διαψεύδεται έτσι το σενάριο που κυκλοφόρησε για χορήγηση 2 δισ. ευρώ που θα βοηθούσε στην μερική αποκατάσταση της ομαλότητας του τραπεζικού συστήματος.

Σε κάθε περίπτωση, οι τράπεζες βρίσκονται πλέον σε οριακή κατάσταση.

Νωρίτερα συνάντηση με τους εκπροσώπους των διοικήσεων των ελληνικών τραπεζών είχε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, αντικείμενο της συνάντησης είναι η επανεξέταση της κατάστασης και οι επόμενες κινήσεις στο πιστωτικό σύστημα (διεύρυνση συναλλαγών, κ.λπ.), μετά τη συμφωνία στη σύνοδο κορυφής και τις αποφάσεις που θα λάβει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για τη ρευστότητα, μέσω ELA.

imerisia

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.