poios-itan-o-lampros-kwnstantaras-oli-i-alitheia.w_lΠέρασαν 30 χρόνια από την ημέρα που “έφυγε” ο Λάμπρος Κωνσταντάρας. Ο γιος του, Δημήτρης, μιλάει για εκείνον και τον πραγματικό του χαρακτήρα.

«Εγώ δεν είχα πατρικό σπίτι. Είχα μητρικό. Γεννήθηκα στην οδό Αγαθουπόλεως 31, στην Αθήνα και μετά το διαζύγιο των γονιών μου έμεινα εκεί με τη μητέρα μου, την αδελφή της μητέρας μου και τη γιαγιά μου. Τον πατέρα μου δεν τον θυμάμαι μέσα στο σπίτι, διότι χώρισαν όταν ήμουν μόλις ενάμιση έτους. Ουσιαστικά με μεγάλωσαν η μητέρα μου και η γιαγιά μου. Έβλεπα και τον πατέρα μου, αλλά ο χρόνος του ήταν ιδιαίτερα περιορισμένος, διότι, εκτός από το θέατρο, εργαζόταν και στο οικογενειακό κοσμηματοπωλείο, στην οδό Βουκουρεστίου, στο Κολωνάκι. Όταν μεγάλωσα, γύρω στα 5-6, ξεκίνησα να πηγαίνω στο θέατρο και να παρακολουθώ και τις δύο παραστάσεις της ημέρας. Εκείνος μού έφερνε πορτοκαλάδες και τυρόπιτες. Ήταν η έξοδός μου», εξομολογείται ο Δημήτρης Κωνσταντάρας, γιος του αξέχαστου ηθοποιού Λάμπρου Κωνσταντάρα, μιλώντας στο People.

Ο πατέρας Λάμπρος Κωνσταντάρας

«Ενδιαφερόταν για μένα, ρωτούσε για την καθημερινότητά μου, αλλά μετά ξεχνούσε, διότι δεν είχαμε καθημερινή τριβή. Πολλές φορές μού πετούσε μια λέξη στα γαλλικά και μου έλεγε “πού να καταλάβεις εσύ;’’, με εμένα να του εξηγώ πως έκανα ήδη τέσσερα χρόνια γαλλικά. Δεν τσακωνόμασταν ποτέ. Ο ίδιος μού είχε διηγηθεί πως η μοναδική φορά που μου έριξε χαστούκι ήταν επειδή είχα πατήσει ένα κομμάτι ψωμί και ενώ μου είπε να το μαζέψω, εγώ το κλότσησα. Ήταν η πρώτη και η τελευταία φορά που με χτύπησε».

Ήταν αυστηρός πατέρας; «Όχι. Λαπάς ήταν. Γι’ αυτό και, όταν έγινα πατέρας, ήμουν παραπάνω προστατευτικός απ’ ό,τι έπρεπε. Ήταν κάτι που μου έλειψε και το έδωσα στα παιδιά μου σε μεγάλες ποσότητες», ομολογεί ο γιος του.

Το μοναδικό πράγμα που έμπαινε ανάμεσά τους ήταν για το ποδόσφαιρο. Ο Λάμπρος ήταν ΑΕΚ και ο Δημήτρης Ολυμπιακός:«Είχαμε πάει πολλές φορές μαζί στο γήπεδο. Πήγαινε στην κερκίδα, τσακωνόταν, έβριζε. Τον είχα δει να παίζει ακόμα και ξύλο!».

Ο χωρισμός

Ο χωρισμός του Λάμπρου Κωνσταντάρα από τη Γιούλη Γεωργοπούλου ήταν αυτό που έμπαινε σαν καρφί στην ψυχή του γιο του: «Ντρεπόμουν πολύ. Μου είχε αφήσει κάποια κατάλοιπα, που μεγαλώνοντας αποφάσισα να τα ξεπεράσω. Η μητέρα μου δεν παντρεύτηκε ποτέ κι εκείνος, μολονότι είχε φλογερούς έρωτες, παντρεύτηκε πολλά χρόνια μετά, το 1971, τη Φιλιώ Κεκάτου».

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.