antieksousiastes-xtupisan-etaireia-pliroforikis.w_lΟμάδα χωρίς …όνομα ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε γραφεία εταιρείας πληροφορικής εξαιτίας «εργοδοτικού εκβιασμού υπέρ του “Ναι”».

Επίθεση εξαιτίας «εργοδοτικού εκβιασμού υπέρ του “Ναι”» εξαπέλυσε το απόγευμα της Παρασκευής ομάδα αντιεξουσιαστών στα γραφεία εταιρείας πληροφορικής, στην οδό Ακαδημίας 100, στο κέντρο της Αθήνας.

Την 30η Ιουνίου, ημέρα διεξαγωγής συγκέντρωσης στο Σύνταγμα υπέρ του “Ναι” στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, ο επιχειρηματίας είχε γράψει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ότι «η μισθοδοσία θα γίνει μόνο απόψε στο Σύνταγμα, για όποιον έρθει», προτρέποντας, μεταξύ σοβαρού και αστείου, τους υπαλλήλους της εταιρείας του να μετάσχουν στην κινητοποίηση. Ανυπόγραφο κείμενο ανάληψης ευθύνης για τον βανδαλισμό των εγκαταστάσεων της εταιρείας αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Athens Indymedia.

Η ανάληψη ευθύνης

Σε καταγγελία για την υπόθεση προέβη αρχικά το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) και το βράδυ της Παρασκευής ομάδα αντιεξουσιαστών προκάλεσε φθορές στα γραφεία της εταιρείας επί της οδού Ακαδημίας. Στο κείμενο ανάληψης ευθύνης οι δράστες επιτίθενται στον ιδιοκτήτη της εταιρείας γράφοντας, μεταξύ άλλων, «κι όπως με θράσος τιτίβισε στο Twitter, οι υπάλληλοι-δουλοπάροικοί του είχαν την υποχρέωση να παραβρίσκονται στις συγκεντρώσεις των ΝΑΙ-ευρωλιγούρηδων αν ήθελαν να συνεχίσουν να λαμβάνουν τον μισθό τους».

Από το περιεχόμενο της ανυπόγραφης προκήρυξης προκύπτει ότι η ίδια ομάδα δραστών προκάλεσε φθορές και στα γραφεία της First Business Bank (FBB) συμφερόντων του κ. Βίκτωρα Ρέστη.

Στο μεταξύ, εμπρηστικούς μηχανισμούς εντόπισε χθες το απόγευμα η ΕΛ.ΑΣ. σε εγκαταλελειμμένο ακίνητο στην οδό Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια, μετά από τηλεφώνημα αγνώστου. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, μεταξύ των ευρημάτων υπάρχουν περίπου 25 βόμβες μολότοφ, καθώς και 15 εμπρηστικοί μηχανισμοί αποτελούμενοι από γκαζάκια.

Η έρευνα για την υπόθεση ανετέθη στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας. Αξιωματικοί της αρμόδιας υπηρεσίας διατύπωναν χθες την εκτίμηση ότι τα πολεμοφόδια επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν σε επεισόδια και συγκρούσεις αντιεξουσιαστών με την αστυνομία, τις επόμενες ώρες και εν μέσω των κρίσιμων διαβουλεύσεων στις Βρυξέλλες.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.