Ο ΓΑΛΛΟΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ
bezar
Ο Φρανσουά Ολάντ είχε από την πρώτη στιγμή θετική αντίδραση στην ελληνική πρόταση που συνόδευσε το αίτημα για νέο δάνειο. Υπήρχε λόγος.

Σύμφωνα με την Bild, Γάλλοι τεχνοκράτες συνέγραψαν την ελληνική πρόταση των μεταρρυθμίσεων. Ενας μάλιστα από αυτούς, έπαιξε πιο καθοριστικό ρόλο. Ο Μπρούνο Μπεζάρ, τον οποίο η γερμανική εφημερίδα αποκαλεί πλέον «σωτήρα της Ελλάδας» για τη συνεισφορά του σε αυτή την πρόταση των 13 σελίδων.

Ο 52χρονος γενικός διευθυντής του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών εστάλη από το Παρίσι στην Αθήνα για να βάλει την ομάδα Τσίπρα στο σωστό δρόμο, γιατί τις προηγούμενες εβδομάδες είχαν στείλει επανειλημμένα ημιτελείς λίστες μεταρρυθμίσεων στις Βρυξέλλες, γράφει η γερμανική εφημερίδα.

Ο Μπεζάρ είναι στενός έμπιστος του Γάλλου υπουργείου Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν και σε αυτόν- σύμφωνα με την Bild- οφείλεται σε μεγάλο βαθμό το γεγονός ότι η ελληνική πρόταση έτυχε τόσο καλής υποδοχής από τους δανειστές, με αξιωματούχους της Ευρωζώνης, να τη χαρακτηρίζουν ως καλή βάση διαπραγμάτευσης.

Ενώ ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συνέχισε την ίδια τακτική, οι Γάλλοι ανέλαβαν ηγετικό ρόλο για τη σύνταξη της πρότασης, συνεχίζει η γερμανική εφημερίδα και προφανώς με επιτυχία όοπως δείχνουν οι αντιδράσεις.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.