sergios mhtropoliths grevenon ΣΕΡΓΙΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣΣήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη μας Σεργίου, ο οποίος υπήρξε ένας στρατιώτης της Εκκλησίας του Χριστού, την οποία υπηρέτησε με εξαίρετο ζήλο και βαθύτατη αγάπη προς το ποίμνιό του, καθιστάμενος ένα φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση για τους ιεράρχες της Πίστης μας.

Στις τέσσερις δεκαετίες, όπου κράτησε το πηδάλιο της Μητρόπολης Γρεβενών, ο Μακαριστός Μητροπολίτης μας ανέπτυξε ένα εξαιρετικά πολύτιμο φιλανθρωπικό κοινωνικό και κηρυκτικό έργο για τον Λαό των Γρεβενών, ενώ κληροδότησε στις επόμενες γενιές μία λαμπρή παρακαταθήκη συγγράφοντας και εκδίδοντας Ιερές Ακολουθίες των Αγίων του τόπου μας, την ιστορία της Εκκλησίας των Γρεβενών και φυλάσσοντας τους κώδικες, τα Χειρόγραφα και κειμήλια της Ιεράς Μονής του Οσίου Νικάνορος Ζάβορδας.

Η αφοσίωση του μεγάλου αυτού ιεράρχη στον τόπο μας αποτελείένα σημαντικό κομμάτι της σύγχρονης εκκλησιαστικής ιστορίας των Γρεβενών και είμαστε ευγνώμονες για όλα όσα μας προσέφερε.

Αιωνία του η μνήμη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.