poio-einai-to-kolpo-gia-na-trwne-laxanika-ta-paidia.w_lΤα λαχανικά είναι απαραίτητα για τη σωστή διατροφή των παιδιών. Ποιο είναι το κόλπο για να αγαπήσουν τα παιδιά ακόμα και το… μπρόκολο;Τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν τα λαχανικά, αν κατά τις δύο πρώτες εβδομάδες του απογαλακτισμού εισάγετε στη διατροφή τους πέντε διαφορετικά είδη λαχανικών καθημερινά. Ερευνητές από το University College του Λονδίνου διαπίστωσαν ότι δίνοντας στα μωρά λαχανικά για μια περίοδο δύο εβδομάδων, θα είναι πιο πρόθυμα να δοκιμάσουν μεγάλη ποικιλία λαχανικών καθώς μεγαλώνουν.


Στη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό British Journal of Nutrition, συμμετείχαν μητέρες με βρέφη ηλικίας κάτω των έξι μηνών από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελλάδα και την Πορτογαλία. Σε μερικές από αυτές ζητήθηκε να δώσουν στα μωρά τους πέντε διαφορετικά λαχανικά (μπρόκολο, σπανάκι, κολοκύθια) καθημερινά για 15 ημέρες. Στο μεταξύ, στις υπόλοιπες ζητήθηκε να ακολουθήσουν τις οδηγίες απογαλακτισμού που ισχύουν στις αντίστοιχες χώρες τους. Στην επόμενη φάση, οι ερευνητές ζήτησαν από όλες τις συμμετέχουσες να δώσουν στα παιδιά τους πουρέ αγκινάρας και να μετρήσουν την ποσότητα που έφαγαν καθώς και πόσο τους άρεσε.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.