Ποιοί είναι οι ύποπτοι
ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ
Η Ραχήλ Μακρή δήλωσε πως θα καταψηφίσει τη συμφωνία που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση.

«Δεν θα δώσω έγκριση σε προτάσεις που στο 80% ταυτίζονται με τις προτάσεις του Γιούνκερ», είπε και κατέληξε απευθυνόμενη στον Υπουργό Οικονομικών:

«Οι Έλληνες πολίτες έδειξαν ότι διαθέτουν αρετή και τόλμη. Δεν ξέρω αν διαθέτετε και εσείς, θα το δείξει η ιστορία».

Η εντολή της Βουλής η εντολή δεν δύναται να υπερβεί την εντολή των εκλογών ή του δημοψηφίσματος, ανέφερε και σημείωσε πως «δεν θα σας επιτρέψω να βρείτε άλλοθι, να μειωθούν οι συντάξεις (..) δεν θα σας εξουσιοδοτήσω με την ψήφο μου να ολοκληρώσετε το ξεπούλημα (…) σας ζητώ να διαπραγματευτείτε με βάση την εντολή του λαού».
Η κ. Μακρή είπε ότι «πέντε μήνες ο Πρωθυπουργός και όσοι επέλεξε έδιναν μάχη για να μην ακολουθήσουμε σκυφτοί την εθελόδουλη στάση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ» και «πέντε μήνες όλοι ακολουθούσαμε και στηρίζαμε την προσπάθεια».
Επέκρινε ακόμη την κυβέρνηση για αδυναμία ελέγχου της νομιμότητας των καναλιών και για παραχώρηση των τραπεζών στους χρεοκοπημένους τραπεζίτες.

«Δεν θα σας εξουσιοδοτήσω με την ψήφο μου να περάσετε μέτρα που δεν εξυπηρετούν τον άνεργο και τον συνταξιούχο», τόνισε χαρακτηριστικά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κατά τη διάρκεια της ομιλίας της έτρεμε.

Επικαλέστηκε μάλιστα τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη

Εκλεισε με τη φράση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη: «Ὅταν ἀποφασίσαμε νὰ κάμωμε τὴν Ἐπανάσταση, δὲν ἐσυλλογισθήκαμε οὔτε πόσοι εἴμεθα οὔτε πὼς δὲν ἔχομε ἄρματα… ἀλλὰ ὡς μία βροχὴ ἔπεσε εἰς ὅλους μας ἡ ἐπιθυμία τῆς ἐλευθερίας μας» είπε για να προσθέσει «θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία, ο λαός την απέδειξε δεν ξέρω όμως να την διαθέτετε και εσείς».

Η βουλευτής Κοζάνης είπε, ταραγμένη, ότι δεν θέλει να δώσει άλλοθι με τη δική της ψήφο σε μειώσεις, ξεπούλημα λιμανιών και ιδιωτικοποιήσεις.

Βαρουφάκη: Το βράδυ δεν θα είμαι στη Bουλή για να ψηφίσω

Μια βόμβα στον Αλέξη Τσίπρα έριξε πριν από λίγο ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Εγραψε στο τουίτερ:

ΣΤΗΝ Κ.Ο. ΤΟ ΠΡΩΙ ΔΗΛΩΣΑ ΠΩΣ ΣΤΗΡΙΖΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΟΝ Ε. ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟ EUROGROUP, ΙΔΙΩΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΛΑΝΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ.

ΤΟ ΟΤΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟΨΕ ΨΗΦΙΣΩ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ, ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ – (προλαμβάνω τις διάφορες… ερμηνείες)

Με τον τρόπο αυτό ο πρώην υπουργός Οικονομικών αποφεύγει να ψηφίσει Οχι απόψε.

Το τελεσίγραφο του Αλέξη Τσίπρα ότι «δεν θα ανεχθώ να μην έχουμε τη δεδηλωμένη», νωρίτερα στην κοινοβουλευτική ομάδα, είχε και τόνο απειλής διαγραφών για όσους δεν στηρίξουν στη βουλή απόψε την συμφωνία που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση.

Με την απουσία του, πιθανόν, ο Γιάνης Βαρουφάκης, ελπίζει να μην διαγραφεί από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, αν υπάρξει ονομαστική ψηφοφορία.

Εστειλε επιστολή-μαϊμού για Ναι!

Ο πρώην υπουργός δημοσιοποίησε ότι έστειλε επιστολή στην πρόεδρο της Βουλής και ότι ψηφίζει Ναι!

Γνωρίζει ωστόσο ότι η επιστολική ψήφος δεν ισχύει, όταν ο βουλευτής ο ίδιος επικαλείται οικογενειακούς λόγους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο τέως υπουργός εντοπίστηκε στο πλοίο της γραμμής να ταξιδεύει για την Αίγινα με την σύζυγο και την κόρη του!

Δείτε τις αντιδράσεις του Γιάνη Βαρουφάκη όταν πήρε στα χέρια του, σήμερα το μεσημέρι, το κείμενο συμφωνία, όπως μοιράστηκε σε όλους τους βουλευτές:

Τι είπε νωρίτερα σε δημοσιογράφους για το χρέος

Νωρίτερα δήλωσε σε δημοσιογράφους: «Χρειάζεται ρητή δέσμευση των δανειστών για το χρέος τώρα, γιατί ο Γιούνκερ θα μας πουλήσει όπως πούλησε τον Βενιζέλο».

Πιθανές απώλειες από 0 έως 2-3

Κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης δίνοντας το κλίμα της αμφισβήτισης στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ προέβλεψε ότι ελάχιστοι θα καταψηφίσουν.

«Οι απώλειες θα είναι από μηδεν έως 2-3» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ποιοί είναι οι ύποπτοι

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη βουλή «ύποπτοι» να καταψηφίσουν είναι οι βουλευτές: Σαρέα, Γαϊτάνη, Χατζηλάμπρου, Κοντέλας, Σωτηρίου, Λαπαβίτσας, Πετράκος, Λεουτσάκος.

Χαϊκάλης, Μαυραγάνης, Ξουλίδου, Κάτανας (ΑΝΕΛ) σκέπτονται να καταψηφίσουν τη συμφωνία

Χαϊκάλης, Μαυραγάνης, Ξουλίδου, Κάτανας (ΑΝΕΛ) σκέπτονται να καταψηφίσουν τη συμφωνίαΣύμφωνα με πληροφορίες είναι σοβαρό το ενδεχόμενο να διαφοροποιηθούν κάποιοι βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. από την κεντρική θέση του κόμματος και να μην δώσουν εξουσιοδότηση στον Πρωθυπουργό και τους Δραγασάκη και Τσακαλώτο για διαπραγμάτευση.

Πρόκειται για τους Χαϊκάλη, Ξουλίδου και Μαυραγάνη, ενώ υπάρχει ενδεχόμενο να καταψηφίσει και ο κ. Κατάνας.

Να σημειώσουμε ότι επικράτησε αρκετή ένταση στη σημερινή Κ.Ο. των ΑΝ.ΕΛ, αλλά στην εισήγησή του ο Πάνος Καμμένος διευκρίνισε ότι θα ψηφίσει τη συμφωνία γιατί δεν επιθυμεί να αφήσει τη χώρα να καταστραφεί.

Από τις 5.30 συνεχίζεται η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής και της Εκτελεστικής Επιτροπής των ΑΝΕΛ, η οποία διεκόπη καθώς ο Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Στελέχη του κόμματος ερωτηθέντα για το κλίμα που επικρατεί είπαν ότι υπάρχει συναισθηματική φόρτιση και το εν γένει κλίμα είναι ανάλογο της ιστορικότητας των στιγμών.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες διαφωνούν με τον ΦΠΑ στα νησιά και με τη μείωση των αμυντικών δαπανών.

Εισερχόμενος στη Βουλή ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ είπε «δεν συνιστά εντολή ρήξης το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Η κυβέρνηση αυτή δεν είναι παρένθεση θα συνεχίσει το έργο της».

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.