Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Guardian: 10 πράγματα που μετά βίας μπορούν να κάνουν οι Ελληνες πλέον

9 Ιουλίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

ΔΑΝΕΙΑ - ΤΡΑΠΕΖΕΣΤην τελευταία 1,5 εβδομάδα, με τις τράπεζες να έχουν κλείσει και τις αναλήψεις να γίνονται με όριο, η ζωή των Ελλήνων έχει αλλάξει.

Τα πάντα επηρεάζονται, από τις βασικές ανάγκες μέχρι τα iPhone. Ο Guardian σε ένα δεκάλογο, παρουσιάζει τα πράγματα που μετά βίας μπορούν πλέον να κάνουν οι Ελληνες.

1. Μετρητά
Οι Ελληνες δεν μπορούν να κάνουν ανάληψη περισσότερων από 60 ευρώ την ημέρα από τα ΑΤΜ. Το ρευστό εξαντλείται, με ελλείψεις σε χαρτονομίσματα των 5, 10 και 20 ευρώ, όπως και σε κέρματα του ενός ευρώ να παρατηρούνται. Οι ουρές στα ΑΤΜ είναι τεράστιες.

2. Πιστωτικές κάρτες
Τεχνικά, οι πιστωτικές κάρτες γίνονται ακόμη αποδεκτές. Ομως, πολλοί έμποροι θέλουν μόνο ρευστό. Κάποιοι μάλιστα προσφέρουν εκπτώσεις για αγορές με μετρητά. Οι Ελληνες που ταξιδεύουν στο εξωτερικό αναφέρουν ότι έχουν πρόβλημα στη χρήση των καρτών από τις ελληνικές τράπεζες, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για μεγάλους λογαριασμούς.

3. Μεταφορές χρημάτων
Οι μεταφορές χρημάτων εκτός χώρας είναι απαγορευμένες, δίχως την έγκριση ειδικής επιτροπής και περιορίζονται στις εισαγωγές και στις πληρωμές για τους εξαγωγείς.

4. Εφαρμογές iPhone
Οι κάτοχοι iPhone αναφέρουν ότι έχει μπλοκαριστεί το «κατέβασμα» εφαρμογών. Αλλοι, που έχουν λογαριασμούς συνδρομής για να πληρώνουν στο iCloud παίρνουν μηνύματα όταν πρέπει να καταβληθεί η μηνιαία συνδρομή.

5. PayPal
Οι Ελληνες μπορούν να πάρουν πληρωμές μέσω Paypal, αλλά όχι να τις ξοδέψουν. Η εταιρεία ανέφερε ότι οι έλεγχοι κεφαλαίων σημαίνει ότι προς το παρόν δεν είναι διαθέσιμη η χρηματοδότηση των PayPal wallets από τους ελληνικούς τραπεζικούς λογαριασμούς.

6. Διαδικτυακές αγορές
Εχει περιοριστεί η δυνατότητα παραγγελίας αγαθών από ιστοσελίδες με έδρα εκτός Ελλάδος.

7. Αγορά και πώληση μετοχών
Το Χρηματιστήριων Αθηνών είναι κλειστό τις τελευταίες επτά ημέρες. Εχει προγραμματιστεί να ανοίξει την Πέμπτη, αλλά αυτή η προοπτική φαντάζει απίθανη εκτός κι αν οι τράπεζες επίσης αρχίσουν και πάλι τις συναλλαγές.

8. Καταβολή ενοικίου
Οι περιορισμοί στα μετρητά δυσκολεύουν περισσότερο την καταβολή του ενοικίου και την εξόφληση λογαριασμών. Οι απευθείας πληρωμές με χρεωστική προφανώς έχουν επιβραδυνθεί και το e-banking ασφυκτιά.

9. Ελλείψεις προϊόντων
Οι Ελληνες καταναλωτές αποθηκεύουν βασικά προϊόντα- καφέ, όσπρια, ρύζι, μπαταρίες και σαπούνι. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα αβγά και το κρέας επίσης λιγοστεύουν.

10. Φάρμακα
Σχεδόν όλες οι προμήθειες ελληνικών φαρμάκων εισάγονται και οι ελλείψεις κάποιων βασικών ήδη έχουν διαπιστωθεί. Η Ελλάδα οφείλει σε διεθνείς φαρμακευτικές εταιρείες πάνω από 1,1 δισ. ευρώ.

iefimerida

This entry was posted on Πέμπτη, 9 Ιουλίου, 2015 at 16:58 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply