mega_LARGE_t_53761_1226974_type12250Για μια περίεργη κατάσταση στην Ελλάδα, κάνει λόγο το γερμανικό περιοδικό Spiegel, αναφέροντας ότι ενώ τα χρήματα στις τράπεζες τελειώνουν, ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στο απόγειο της ισχύος του. Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι για πρώτη φορά από τότε που εκλέχθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός αποφάσισε να γίνει ηγέτης και όχι απλώς ο πρόεδρος ενός αριστερού κόμματος.

Το Spiegel εκτιμά ότι το δημοψήφισμα που είχε σαν αποτέλεσμα το 61,3% να συμφωνήσει με την πορεία που έχει επιλέξει, ενίσχυσε τον Αλέξη Τσίπρα. Προσθέτει επίσης μεγάλο βήμα του πρωθυπουργού ήταν και η απόφαση να αντικαταστήσει τον Γιάνη Βαρουφάκη και να επιλέξει τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Η τοποθέτηση Τσακαλώτου σημειώνει το δημοσίευμα, είναι ένα σημάδι ότι ο Τσίπρας επιθυμούσε στη θέση αυτή έναν άνθρωπο που τα πάει καλά με την Ευρώπη.

Ταυτόχρονα εκτιμά ότι μετά την παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά από την προεδρία της ΝΔ, ο πρωθυπουργός μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερα και με την αντιπολίτευση, και αυτό φάνηκε όπως αναφέρει από τη συνάντηση όλων των αρχηγών, που δείχνουν σημάδια συνεργασίας, με τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Ωστόσο το Spiegel προειδοποιεί τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι αυτή η χαρά ενδέχεται να μην διαρκέσει πολύ, καθώς εκτιμά ότι η τύχη του εξαρτάται από τον τρόπο που θα αντιμετωπίσουν οι πιστωτές την Ελλάδα.

megatv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.