4ln822xe-656x410Οι ευεργετικές επιδράσεις των «αιώνιων δεσμών» στους άντρες.Αν έχετε ορκιστεί αιώνια πίστη και αγάπη, σε αρρώστιες και υγεία… τότε μάλλον κάνετε καλό στη δική σας υγεία, καθώς σύμφωνα με όσα υποστηρίζει μια νέα έρευνα, οι επιδράσεις του γάμου είναι ιδιαίτερα ευεργετικές, κι ακόμη περισσότερο στους άντρες.

Ακόμη κι εκείνοι που έχουν πάρει διαζύγιο, αλλά ξαναπαντρευτούν θα δουν την υγεία τους να βελτιώνεται, υποστηρίζουν οι ερευνητές, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι οι θετικές επιδράσεις του γάμου παραμένουν ακόμη κι όταν ληφθούν υπόψη οι διαφορές στον πλούτο, την τάξη, την υγεία των παιδιών και των εκπαιδευτικών επιτευγμάτων.

Η έρευνα διεξήχθη από το ινστιτούτο εκπαίδευσης του πανεπιστημίου University College London και υποστηρίζει μια σειρά αναλύσεων που έχουν γίνει σε όλον τον κόσμο και οι οποίες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα, ότι οι παντρεμένοι άνθρωποι έχουν καλύτερη υγεία και ζουν περισσότερα χρόνια, σε σχέση με αυτούς που δεν επιθυμούν να προχωρήσουν σε γάμο.

Η έρευνα μελέτησε πάνω από 9.000 ανθρώπους, οι οποίοι γεννήθηκαν το Μάρτιο του 1958 και συμμετείχαν για πάνω από 45 χρόνια στην έρευνα British National Child Development Study. Μεταξύ του 2002 και 2004, νοσοκόμες ήλεγξαν την υγεία τους, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας του εγκεφάλου και της αναπνευστικής λειτουργίας.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο γάμος ωφελούσε την υγεία και οι πιο υγιείς γυναίκες ήταν εκείνες που είχαν παντρευτεί κοντά στην ηλικία των 30 και παρέμεναν παντρεμένες.

Όμως οι ευεργετικές επιδράσεις του γάμου ήταν ακόμη μεγαλύτερες στους άντρες. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν, ότι η υγεία των ανδρών σημειώνει πτώση μετά από ένα διαζύγιο, όμως ανακάμπτει μετά από ένα δεύτερο γάμο, ωστόσο οι άντρες που χωρίζουν κοντά στα 40 είναι λιγότερο πιθανό να υποφέρουν από κακή υγεία.

Η έρευνα, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Dr George Ploubidis, υποστηρίζει προηγούμενες έρευνες από το 2011, οι οποίες είχαν βρει ότι οι εργένηδες είναι πιο πιθανό να έχουν χειρότερη υγεία, επειδή δεν έχουν κάποιον για να εντυπωσιάσουν. Άλλοι ερευνητές υποστηρίζουν, ότι όσοι δεν έχουν σχέση είναι πιο πιθανό να ακολουθούν μη υγιεινές συνήθειες, με αρνητικές επιδράσεις στην υγεία τους.

Στην τελευταία μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα ζευγάρια που συζούν έχουν παρόμοια υγεία με τα παντρεμένα ζευγάρια, όμως οι αναπνευστικές λειτουργίες είναι χειρότερες στους άντρες που συζούν με τις συντρόφους τους. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι απαιτείται να γίνουν περαιτέρω μελέτες για να διαπιστωθούν οι διαφορετικές επιδράσεις του γάμου και της συμβίωσης.

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.